Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Egek ura

Up in the air

80% / 3 szerkesztő
83% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2009. november 13.
Magyarországi premier: 2010. február 18.

Ryan Bingham (George Clooney) könyörtelen kirúgás szakértő, aki a fél életét a levegőben tölti, egyik vállalattól a másikig repkedve. A modern kori hóhér mások helyett végzi el a piszkos munkát, a repülőutakon kívül az élete azonban teljes üresség.

Egy hajszál választja el csupán attól, hogy elérje a 10 millió repült kilométert, amikor cégéhez új kollegina, a rendkívül csinos Natalie Keener (Anna Kendrick) érkezik, aki költségcsökkentés címén azt javasolja Ryan főnökének, hogy ezentúl a személyes kirúgások helyett interneten keresztül tegyék meg mindezt.

Bingham-et azonban ezzel a lépéssel gyakorlatilag élete értelmétől fosztanák meg, ezért rá vár a feladat, hogy bebizonyítsa a lánynak a személyes jelenlét nélkülözhetetlenségét. Ryan és Natalie tehát repülőre száll, hogy végezzék a munkájukat…

Walter Kirn sikerregényét a Juno című Oscar-díjas drámával feltűnt Jason Reitman vitte vászonra, aki a vígjátékok koronázatlan királyának, Ivan Reitmannak a fia (Szellemirtók, Ikrek, Ovizsaru).

Rendezte:
Jason Reitman

Forgatókönyv:
Jason Reitman, Sheldon Turner

Operatőr:
Eric Steelberg

Vágó:
Dana E. Glauberman

Zene:
Rolfe Kent

Szereplők:
George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Tamala Jones, Chris Lowell

Műfaj:
dráma

Játékidő:
109 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2010. február 6.

"Az Egek ura kellemesen beszédes film, időnként kimódolt kulisszákkal - szól valamiről és szól valakihez. Ezáltal élővé és hitelessé tesz minden mondatot; egy olyan történetet mutat be, amely biztosan megtörtént vagy megtörténik - így."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek