Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Édes álmok

Skagerrak

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2004. július 8.

Az Édes álmok egy költői vígjáték két, a húszas éveik végén járó lányról, Sophie-ról (Bronagh Gallagher) és barátnőjéről, Marie-ről (Iben Hjejle). Mivel mindketten belefáradnak a céltalan életbe, Észak-Skóciában telepednek le. Egy átmulatott éjszaka után azonban ráébrednek, hogy pénzük hamarosan elfogy, ám amikor összeakadnak egy gazdag, ám mindeddig örökös nélküli gróffal, az élelmes Sophie azonnal felismeri a nagy lehetőséget: ráveszi barátnőjét, hogy jó pénzért vállalja a béranyaságot.

Az üzlet megköttetik, Marie-ből hirtelen várandós kismama lesz. Ám a boldog végkifejlet még várat magára… Miután Sophie-nak nyoma vész, Marie terebélyesedő pocakkal és növekvő kétségbeeséssel elhatározza, hogy megszakítja terhességét. De a gyerek mindenáron meg akar születni, így Marie-nek nincs más választása, mint felkeresni barátnője egykori, Glasgow-ban élő szeretőjét - az egyetlen embert, akitől segítséget remélhet. A teljesen kilátástalan helyzetben a boldogság onnan érkezik, ahonnan Marie a legkevésbé várná.

Soren Kragh-Jakobsen, a díjesővel jutalmazott Mifune utolsó dala után ismét egy keserédes drámát rendezett kedvenc színésznőjével, az elragadó Iben Hjejle-vel a főszerepben.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco és siz

Rendezte:
Soren Kragh-Jakobsen

Forgatókönyv:
Anders Thomas Jensen

Operatőr:
Eric Kress

Vágó:
Valdís Óskarsdóttir

Zene:
Jacob Groth

Szereplők:
Iben Hjejle, Bronagh Gallagher, Martin Henderson, Ewen Bremmer, Gary Lewis, Simon McBurney, Helen Baxendale, James Cosmo

Műfaj:
dráma

Játékidő:
104 perc

Ország:
Dánia

Gyártó:
BBC Films, Concorde Filmverleih GmbH, Det Danske Filminstitutet, Glasgow Film Office

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek