Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ébrenjárók

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. február (33. Magyar Filmszemle)
Magyarországi premier: 2002. szeptember 5.

A negyvenes évei közepén járó Sándor (Gazsó György) - miután elbocsátották állásából - elhatározza, hogy mindent maga mögött hagyva saját építésű lakókocsijával nekivág az Adriának. El is indul otthonról, ám hamar rá kell jönnie, hogy ez nem is olyan egyszerű: nemhogy a tengerig nem jut el, de még a városból sem tud kiszabadulni. Annának (Márkó Eszter), a cigaretta-reklámlánynak sem túl nyugalmas ez az éjszaka. Néhány órája van, hogy barátjának, Gábornak (Almási Sándor) - akinek egy partyn való zenéléshez kenőpénzre van szüksége - nagyobb pénzösszeget szerezzen, ám ezt nehezíti kissé hisztérikus főnöke (Bozsó Péter) és vidéki bátyja, Géza (Pindroch Csaba), aki azért érkezik az este folyamán a fővárosba, hogy húgát - ha kell, erőszakkal - hazavigye. A három férfi szorításában igyekszik végigevickélni az éjszakát, ám ez egyre kilátástalanabb helyzetekbe sodorja.

Bandi (László Péter) villanyszerelőként dolgozik egy üzemben. Az ő estéje sem indul túl szerencsésen: szerelés közben megrázza az áram. S bár az áramütés nem bizonyul végzetesnek, benne megváltozik valami. Nem találja helyét sem a megszokott társaságban, sem otthon, egyre furcsábban viselkedik. Amikor pedig a házban, ahol lakik, áramszünet lesz, őrültnek tűnő elhatározásra jut: bármi áron, de utánanéz a problémának, megküzd az árammal. Elindul hát ő is az éjszakába.

A három cselekményszál egymástól függetlenül indul a történet elején, hogy aztán az éjszaka folyamán többször keresztezze egymást, majd a film végére végleg egybefusson.

Rendezte:
Miklauzič Bence

Forgatókönyv:
Maruszki Balázs és Miklauzič Bence

Operatőr:
Miklauzič Márton

Vágó:
Barsi Béla

Zene:
Jávorka Ádám

Szereplők:
Gazsó György, Márkó Eszter, László Péter, Pindroch Csaba, Almási Sándor, Bozsó Péter, Molnár Tamás, Hunyadi László, Lengyel Ferenc, Kovács Zsolt, Kardos János, Csuja Imre, Herskó János

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
107 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstúdió/Chaplin Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó BG kritikája
2004. január 3.

"Miklauzič Bence filmjének hősei teljesen hétköznapi emberek, olyanok mint, mi, a velük zajló történeteket pedig mintha a mi életünkből ollózták volna ki."
bővebben

További kritikáink

2004. október 29.siz kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek