Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ébredő sötétség

The Seeker - The Dark is Rising

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. október 5.
Magyarországi premier: 2007. november 8.

December 21-én, amikor a legrövidebb a nappal, Will Stanton (Alexander Ludwig) a születésnapját ünnepli. Most éppen a tizenegyediket. Olyan ajándékot kap, amire biztosan nem számított, és valószínűleg nem is nagyon vágyott.

A fiú megtudja, hogy kiválasztott kevesek utolsó élő képviselője: az ő feladata, hogy megvédje a világot a sötétség győzelmétől. Mert a sötétség erői sosem adják fel a harcot, és sosem csüggednek; kitartóan hisznek a maguk igazában.

Will mágikus jeleket követve, az időben előre- és visszautazva, az antik Rómától a távoli jövőig vándorolva próbálja teljesíteni feladatát: a Karácsonyig tartó napok számára sosem látott kalandokat, csodákat és küzdelmet hoznak.

Susan Cooper regényfolyamának első, és a film amerikai hatalmas bukása miatt valószínűleg utolsó adaptációját David L. Cunningham (Soha többé háborút!) rendezte.

Rendezte:
David L. Cunningham

Forgatókönyv:
Susan Cooper regényéből írta: John Hodge

Operatőr:
Joel Ransom

Vágó:
Geoffrey Rowland és Eric A. Sears

Zene:
Christophe Beck

Szereplők:
Alexander Ludwig, Ian McShane, Gregory Smith, Christopher Eccleston, Frances Conroy, Wendy Crewson

Műfaj:
kaland, fantasy

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. november 6.

"A nagyérdemű bizony csúnyán idiótának van nézve, és ez akkor is igaz, ha a célcsoport elsősorban a 12 év alatti gyerekek. Mert ők sem agyalágyultak, és nem dőlnek be minden tarisznyás faszságnak, főleg, ha az még végtelenül uncsi is. Felnőtteknek pedig az Ébredő sötétség megtekintése egyenesen ellenjavallott – kivéve, ha piával és haverokkal felszerelkezve vág neki az ember, mert akkor akár vígjátéki mélységeket is felfedezhetünk ebben a „remekműben”."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek