Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

E.T. - A földönkívüli

E.T. the Extra-Terrestrial

Nem láttuk.
95% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 22.
Magyarországi premier: 2002. március 28.

Húsz esztendővel ezelőtt a közönség világszerte a szívébe zárt egy filmet, mely szinte azonnal klasszikus státuszba került; egy filmet, mely egyformán hatott a lélekre és az értelemre. Úgy tűnt, ez a film saját életet él, túlszárnyalva még a rajongók tömegének elvárásait is, akik türelmetlenül várták érkezését. Milliókat gyönyörködtetett történetével, mely egyszerre egyedülálló és időtlen, a népmesék erejével és a tündérmesék lelkével. A szavak nélküli, költői és izgalmas nyitánytól a felemelő, szívbemarkoló fináléig feledhetetlen részévé vált nem csak az amerikai filmtörténetnek, de az ország egész kultúrájának is.

Ez a film Steven Spielberg elismert mesterműve, az E.T. - A földönkívüli. Most, az eredeti bemutató 20. évfordulóján a Universal Pictures és az Amblin Entertainment újból a nézők elé tárja ezt a jelentős filmet egy új változatban, eddig még soha nem látott jelenetekkel, számítógépes csúcstechnikával modernizált trükkökkel és digitálisan újrakevert hanggal, melynek munkálatait Spielberg személyesen felügyelte.

Az E.T. - A földönkívüli egy különleges barátság izgalmas és mélyen megható története, mely Elliott (Henry Thomas), a magányos kertvárosi fiú, és a Földön felejtett bölcs, jóindulatú űrbéli látogató, E.T. között alakul ki. Amikor Elliott segíteni próbál földönkívüli barátjának abban, hogy saját bolygójával kapcsolatba léphessen, és így hazatérhessen a Földről, a két barátnak tudósokat és kormányzati ügynököket kell kijátszania, akik a saját céljaikra akarják felhasználni az űrlényt. Az ebből fakadó kaland nagyobbnak ígérkezik, mint amit bármelyikük is el tudott volna képzelni…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Steven Spielberg

Forgatókönyv:
Melissa Mathison

Operatőr:
Allen Daviau

Vágó:
Carol Littleton

Zene:
John Williams

Szereplők:
Henry Thomas, Dee Wallace-Stone, Peter Coyote, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, C. Thomas Howell

Műfaj:
sci-fi, kaland

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures/Amblin Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2002. április 13.

"Az egykoron (és a kölcsönzőkben azóta is) hatalmas sikerrel forgalmazott régi klasszikus új ruhában. Lehet róla vitatkozni, hogy érdemes volt-e, de inkább nézzük meg még egyszer."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek