Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Dreamgirls

Dreamgirls

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. december 15.
Magyarországi premier: 2007. február 8.

A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes (Beyoncé Knowles, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose) sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig.

Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser (Jamie Foxx), és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James “Villám” Early (Eddie Murphy) mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.

A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték…

A Broadwayt 25 éven át lenyűgöző, Tony-díjas musical filmváltozatát az íróként már Oscar-díjas Bill Condon (Gods and Monsters, Kinsey) rendezte.

Rendezte:
Bill Condon

Forgatókönyv:
Bill Condon

Operatőr:
Tobias Schliessler

Zene:
Henry Krieger

Szereplők:
Beyoncé Knowles, Jamie Foxx, Eddie Murphy, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose, Danny Glover, John Lithgow, John Krasinski

Műfaj:
zenés, dráma

Játékidő:
131 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks, Paramount

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. február 9.

"A Dreamgirls egy fantasztikus Broadway-darab fantasztikus feldolgozása, ami nem mentes a hibáktól, de nagyon lehet szeretni. Még imádni is lehet – ezt pedig kevés filmről mondhatjuk el mostanában. Moziból kijövet a nézősereg minimum fele a filmzene után fog érdeklődni, közben pedig bőszen fütyüli a fülbemászó dallamokat. És akárhogy is igyekeznek majd, nem csak a pompás dalokat, de Eddie Murphy önelégült mosolyát sem fogják tudni kiverni a fejükből. Remélhetőleg február 25-én is látjuk majd ezt az önelégült, vagy inkább elégedett mosolyt; és a többi kategóriában is megkapja a Dreamgirls az Oscar estéjén, ami jár neki. (...) Eddie, Eddie, és harmadszor is Eddie!!! Egyszerűen nincs nála rosszabb ripacs széles e világon. Vitathatatlanul ő a film legnagyobb (újra)felfedezése, ez a szerep érte kiáltott. Oscart neki, de azonnal! Az Akadémiának is éreznie kell, hogy "Jimmy got soul!!!"."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek