Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Doom

Doom

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. október 21.
Magyarországi premier: 2005. november 10.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 23.

Valami nincs rendben a Marson lévő távoli tudományos kutatóközpontban, mivel minden kísérlet hirtelen abbamarad és a kommunikáció is megszakad. A bázisról küldött üzenetek is meglehetősen furcsák: 5-ös fokozatú karantén van érvényben, és az egyetlen, be- és kilépésre jogosult alakulat pedig az RRTS (Gyorsreagálású Taktikai Egység), amelyet űrbéli tengerészgyalogosok alkotnak, állig felfegyverkezve a legerősebb tűzerejű fegyverekkel. Ez a csapat képes arra, hogy bármilyen ellenséget semlegesítsen… legalábbis ők úgy hiszik.

Az Odluvai állomáson a kutatások közben véletlenül kinyílt egy ajtó, amelyen keresztül elszabadult a pokol - lidércnyomásszerű teremtmények árasztották el a bázist; megbújván minden fal mögött, behatolván minden terembe, eljutván a gyár minden rejtett zugába, hogy megöljenek mindenkit, aki nem tudott időben elmenekülni.

Sarge-ot (The Rock), Reapert (Karl Urban) és csapatát a Földről küldik a kutatóbázisra, hogy minden lehetséges fegyverrel (sőt, még azon túl is) hajtsák végre a parancsot: senki sem maradhat életben az állomáson!

A számítógépes játék, amelyen gyakorlatilag egy generáció nőtt fel, Andrzej Bartkowiak (Bölcsőd lesz a koporsód) rendezésében került át a mozivászonra. A sci-fi, akció és horrorelemeket vegyítő történetben, amely sötét és ijesztő képet fest a jövő veszélyes kutatásairól, The Rock (Az Amazonas kincse) és Karl Urban (A Bourne-csapda) száll szembe a szörnyek seregével.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Andrzej Bartkowiak

Forgatókönyv:
Dave Callaham

Operatőr:
Tony Pierce-Roberts

Vágó:
Derek Brechin, Peter Dansie, Chris Lloyd, Toby Lloyd

Zene:
Clint Mansell

Szereplők:
Karl Urban, The Rock, Rosamund Pike, Deobia Oparei, Ben Daniels, Razaaq Adoti, Richard Brake, Al Weaver

Műfaj:
horror, akció, sci-fi

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Studios, Warner Bros.

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2005. november 11.

"Andrzej Bartkowiak filmje nemcsak izmos katonaemberekről szól, akik folyton szörnyekre lövöldöznek. Helyette izmos katonaemberekről, akik néha szörnyekre lövöldöznek. Ez lehetne erény is, de ezúttal nem az. S bár a technikailag profi Doom a negatívumok ellenére sem rossz, azonban nem is igazán jó!"
bővebben

További kritikáink

2005. november 14.Hannibal kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek