Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Doom

Doom

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2005. október 21.
Magyarországi premier: 2005. november 10.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 23.

Valami nincs rendben a Marson lévő távoli tudományos kutatóközpontban, mivel minden kísérlet hirtelen abbamarad és a kommunikáció is megszakad. A bázisról küldött üzenetek is meglehetősen furcsák: 5-ös fokozatú karantén van érvényben, és az egyetlen, be- és kilépésre jogosult alakulat pedig az RRTS (Gyorsreagálású Taktikai Egység), amelyet űrbéli tengerészgyalogosok alkotnak, állig felfegyverkezve a legerősebb tűzerejű fegyverekkel. Ez a csapat képes arra, hogy bármilyen ellenséget semlegesítsen… legalábbis ők úgy hiszik.

Az Odluvai állomáson a kutatások közben véletlenül kinyílt egy ajtó, amelyen keresztül elszabadult a pokol - lidércnyomásszerű teremtmények árasztották el a bázist; megbújván minden fal mögött, behatolván minden terembe, eljutván a gyár minden rejtett zugába, hogy megöljenek mindenkit, aki nem tudott időben elmenekülni.

Sarge-ot (The Rock), Reapert (Karl Urban) és csapatát a Földről küldik a kutatóbázisra, hogy minden lehetséges fegyverrel (sőt, még azon túl is) hajtsák végre a parancsot: senki sem maradhat életben az állomáson!

A számítógépes játék, amelyen gyakorlatilag egy generáció nőtt fel, Andrzej Bartkowiak (Bölcsőd lesz a koporsód) rendezésében került át a mozivászonra. A sci-fi, akció és horrorelemeket vegyítő történetben, amely sötét és ijesztő képet fest a jövő veszélyes kutatásairól, The Rock (Az Amazonas kincse) és Karl Urban (A Bourne-csapda) száll szembe a szörnyek seregével.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Andrzej Bartkowiak

Forgatókönyv:
Dave Callaham

Operatőr:
Tony Pierce-Roberts

Vágó:
Derek Brechin, Peter Dansie, Chris Lloyd, Toby Lloyd

Zene:
Clint Mansell

Szereplők:
Karl Urban, The Rock, Rosamund Pike, Deobia Oparei, Ben Daniels, Razaaq Adoti, Richard Brake, Al Weaver

Műfaj:
horror, akció, sci-fi

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Studios, Warner Bros.

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2005. november 14.

"Az adaptációs mánia ezúttal a játéktörténelem egyik igazi ékességét, a Doom-ot terelte be célkeresztjébe. Bartkowiak azonban nem tud élni a lehetőséggel, a saját térfelére rúgja a labdát, többnyire megfosztja a filmváltozatot attól, ami legnagyobb ütőereje lehetne: az akcióbetétektől. Így kapunk egy szentimentális, üresjáratokkal teli, művészieskedő Doom-ot, ami azonban még így is bőven a nézhető szint felett marad."
bővebben

További kritikáink

2005. november 11.Olórin kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek