Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Donnie Darko

Donnie Darko

100% / 1 szerkesztő
90% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2001. január 19. (Sundance)
Amerikai premier: 2001. október 26.
Magyarországi premier: 2003. május 22.

A Donnie Darko egyszerre képregény, egyszerre esettanulmány és az év legmerészebb vállalkozása az amerikai független filmkészítésben. Csodákkal teli, hangulatos darab, amely az X-akták mágikus realizmusával mesél a nyolcvanas évekbeli kertvárosi tizenévesek szorongásairól.

A szappanoperába illő Darko család nekiesik egy rendelt pizzának, rövidesen pedig kiderül, hogy középső gyerekük, Donnie (Jake Gyllenhaal) leállt a gyógyszerével. Az éjszaka folyamán Donnie-val kapcsolatba lép egy majd’ 2 méter magas nyúl, akit Franknek hívnak, s ő menti meg attól a repülőgépmotortól, amely bezuhan a szobájába a mennyezeten át. Donnie egyre mélyebben sodródik a bűvöletbe, mivel Frank elárulta neki, hogy huszonnyolc nap múlva vége a világnak.

Rendezte:
Richard Kelly

Forgatókönyv:
Richard Kelly

Operatőr:
Steven Poster

Vágó:
Sam Bauer, Eric Strand

Zene:
Michael Andrews

Szereplők:
Jake Gyllenhaal, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Daveigh Chase, Mary McDonnell, Patrick Swayze, Jena Malone, Drew Barrymore

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Pandora Films, Newmarket Film

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. március 10.

"Zavarba ejtő utazás a kamaszkor vágyai-félelmei síkján. Filozofisztikus léte tagadásába merülni mégoly badarság, mint mélységeiben hinni. Abszurd, bugyuta, igaz? Minden rajtad múlik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek