Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Doktor Szöszi

Legally Blonde

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2001. július 13.
Magyarországi premier: 2001. november 29.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 13.

Elle Woods (Reese Witherspoon) természetes szőke - és ez fontos. Ő a társaság központja, a gimnázium legjobb tanulója, kiveszi a részét a társadalmi munkából, indul a Miss Hawaii Tropic szépségversenyen, még a diáknaptár júniusi oldaláról is ő mosolyog ránk - és csakis rózsaszínnel ír. Irigylésre méltó életet él (még egy Ricky Martin-klipben is szerepelt!), de nehogy azt higgye bárki is, hogy egy megközelíthetetlen, elkényeztetett hisztipók. Elle-nek ugyanis, akár a haja, a szíve is aranyból van, és az kizárólag barátjáért, a fantasztikusan jóképű Warnerért (Matthew Davis) dobog.

Mikor Warner randira hívja a szokott helyükre, Elle arra számít, a fiú végre előrukkol a várva várt témával, és felhúzza ujjára A Követ. Warner azonban a házassági ajánlat helyett azzal áll elő, hogy Elle “túl szőke” és “túl komolytalan” egy leendő politikushoz (azaz hozzá). Elle vigasztalhatatlan, de elhatározza, nem adja fel, és bebizonyítja, hogy képes arra, amit Warner nem néz ki belőle - jelentkezik a Harvard jogi karára.

Fel is veszik, ám hamar kiderül, hogy a keleti parton már nem olyan könnyű sikert aratni - bűbájos mosollyal és a rózsaszín retiküllel nagyon nehéz a jogi kar sötét zakós, aktatáskás világában boldogulni. És Elle bizony kilóg a sorból, akár egy hanyagul lealapozott pattanás. Végül mégis be tudja bizonyítani kiváló képességeit, és mindenki meglepetésére évfolyamának egyik legjobbja lesz. Mikor egyik professzora munkatársakat keres, Elle-t is a csapatba választja, és a lány hamarosan egy nagyszabású gyilkossági eset ügyészének asszisztense lesz….

Reese Witherspoon (Pleasantville, Mindenütt nő, Doktor Szöszi 2.) a Doktor Szöszi főszerepe után végleg sztárstátuszba került. A Robert Luketic rendezte film ugyanis óriási sikernek bizonyult, és 95 millió dolláros bevétele (a film maga csekély 18 milkóból készült) nem is jelenthetett mást, mint egy (sajnos nagyon elbaltázott) folytatást.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Robert Luketic

Forgatókönyv:
Karen McCullahlutz és Kirsten Smith

Operatőr:
Anthony B. Richmond

Vágó:
Anita Brandt-Burgoyne, Garth Craven

Zene:
Rolfe Kent

Szereplők:
Resee Whiterspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Matthew Davis, Raquel Welch, Victor Garber, Jennifer Coolidge, Holland Taylor, Ali Larter

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
MGM, 20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek