Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Dogville - A menedék

Dogville

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. augusztus 29.
Magyarországi premier: 2003. december 4.

Gyönyörű lány keres menedéket Dogville isten háta mögötti kisvárosában egy gengszterbanda elől. Tom (Paul Bettany), a városka önjelölt szóvivője nyomban segítségére siet, és meggyőzi a maroknyi polgárt, hogy rejtsék el Grace-t (Nicole Kidman) az üldözők elől: cserében a lány munkával hálálja meg pártfogásukat. Amint azonban szorul a hurok Dogville körül, a lakók egyre többet követelnek kockázatvállalásukért, és szegény Grace a saját kárán tanulja meg, hogy a jószándék nem mindig fakad önzetlenségből. A menekülő lánynak azonban megvan a maga titka: Dogville lakói még megbánhatják, hogy kimutatták a foguk fehérjét.

A film összes jelenetét stúdióban forgatták nagyon kevés díszlettel, ami maximális szabadságot nyújt a színészeknek, akárcsak a 70-es évek színházi tv közvetítései.  A rendező tökéletesen dolgozik a fényekkel, hangokkal, a vágással és a zenével, hogy megfelelően drámai hangulatot teremtsen. 

A Dogville Lars von Trier Amerika-trilógiájának első része. A másik két rész: Manderlay, Washington.

Rendezte:
Lars von Trier

Forgatókönyv:
Lars von Trier

Operatőr:
Anthony Dod Mantle

Vágó:
Molly Marlene Stensgard

Szereplők:
Nicole Kidman, Paul Bettany, Philip Baker Hall, Lauren Bacall, Jeremy Davies, Udo Kier, Chloe Sevigny, Zeljko Ivanek, Blair Brown, Stellan Skarsgard, Ben Gazzara, Harriet Andersson, Jean-Marc Barr, James Caan és John Hurt (a narrátor)

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
148 perc

Gyártó:
Canal+, Det Danske Filminstitut, J&M Entertainment, Q&Q Medien GmbH, MDP, A-Film Distributio

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek