Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Disturbia

Disturbia

40% / 1 szerkesztő
75% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2007. április 13.
Magyarországi premier: 2007. augusztus 16.
Magyarországi DVD premier: 2008. január 30.

Miután egy tragikus balesetben meghal az apja, Kale (Shia LaBeouf) teljesen megvadul. Egy dühkitörését követően aztán kirúgják a suliból, és rendkívül szigorú házi őrizetbe kerül. Anyja, Julie (Carrie-Anne Moss)  minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen az összezavarodott fiún - kevés sikerrel.

Unalmában Kale új hobbit talál magának: a kukkolást. Legjobb barátja, Ronnie (Aaron Yoo) segítségével elkezd kémkedni a szomszédok után. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a csinos szomszéd lány, Ashley (Sarah Roemer) is.

Mikor Kale hírét veszi a környéken történő rejtélyes eltűnéseknek, rögtön furcsa szomszédjára, Turnerre (David Morse) kezd el gyanakodni. Aztán ahogy egyre jobban elmerül a férfi megfigyelésében, az enyhe gyanú félelembe és pánikba csap át. Meggyőződése, hogy Turner egy gyilkos.

Sajnos erre semmi bizonyítéka sincs, és a házat sem hagyhatja el; ráadásul még az anyja sem hisz neki. A modern technikát hívja segítségül, no meg barátait, Ronnie-t és Ashley-t; hogy megdönthetetlen bizonyítékot találjanak, ami bizonyítja majd Turner bőnösségét – és mindezt úgy, hogy még az udvarukat sem hagyhatja el…

Az Életeken át rendezőjének új filmje Hitchcock klasszikusát, a Hátsó ablakot öltözteti új köntösbe, de nem hivatalos remake-ről van szó.

Rendezte:
D.J. Caruso

Forgatókönyv:
Christopher B. Landon, Carl Ellsworth

Operatőr:
Rogier Stoffers

Vágó:
Jim Page

Zene:
Geoff Zanelli

Szereplők:
Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss, David Morse, Sarah Roemer, Jose Pablo Cantillo, Matt Craven

Műfaj:
thriller

Játékidő:
104 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks / Paramount

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek