Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Dina vagyok

I Am Dina

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2003. március 13.
Magyarországi DVD premier: 2003. november 5.

Észak-Norvégia, az 1860-as évek. A vidéki kastély mosóházában a kis Dina önkéntelenül egy rettenetes balesetet okoz és lélegzetvételnyi idő alatt veszíti el édesanyját, valamint apja szeretetét. Fájdalmától sújtva, apja még leánya jelenlétét sem tűr, így a kis Dinát a cselédség gondozza rejtegetve. Egyetlen játszótársa Tomas, az istállófiú, de ő nem társa a makacsságban a félelmet nem ismerő Dinának.

Az évek múlásával Dina gyönyörű fiatal nővé válik. Akaratos és furcsa marad, de Jákobot, apja barátját elbűvöli. Feleségül veszi a lányt, Reinsnesbe, a tengermenti kereskedelmi állomásra viszi, amelyet ő vezet mostohaanyjával és két mostohafivérével. Bizonytalan kezdet után, Jákob felfedezi, hogy ifjú felesége telhetetlensége egyre nő minden iránt, amit az élet kínál. (Mámorosan, de kimerülve azt kezdi kérdezni, hogy vajon Dina életkedve nem lesz-e az ő halála.) Dinának jó feje van a számokhoz és fokozatosan átveszi Reinsnes könyvelését.

Jákob nevet üzletfelei megbotránkozásán, hogy fiatal felesége cigarettázik és keményen beszél a tárgyalóasztalnál; ugyanakkor megrázza Dina ragaszkodása ahhoz, hogy megálljanak útközben végignézni egy akasztást. A tömegből egy arc megragadja Dinát, a titokzatos Leo arca, aki a későbbiekben megjelenik Dina életének minden drámai pillanatában, hogy egyszer és mindenkorra megváltoztassa azt.

Ole Bornedal (Nightwatch - Éjjeliőr a hullaházban) minden idők legdrágább norvég filmjét készítette el 21 millió dollárból.

Rendezte:
Ole Bornedal

Forgatókönyv:
Ole Bornedal

Operatőr:
Dan Laustsen

Vágó:
Thomas Krag

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Marie Bonnevie, Gérard Depardieu, Christopher Eccleston, Pernilla August, Bjorn Flobert, Hans Matheson

Műfaj:
dráma

Játékidő:
125 perc

Ország:
svéd-francia-norvég-német-dán

Gyártó:
Apollo Media, Felicia Films, Mandarin Films, TF1

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek