Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed

Live Free or Die Hard

60% / 1 szerkesztő
73% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. június 27.
Magyarországi premier: 2007. június 27.
Magyarországi DVD premier: 2007. október 31.

A világ legerősebb állama is védtelen: katonák, repülőgépek és rakéták őrzik, de ha az internet-hálózata megbénul, az egész ország összeomolhat.

A rejtélyes, mindig az árnyékba húzódó férfi, aki kieszeli és megvalósítja az USA elleni egyetlen sikerrel kecsegtető hadjárat tervét, mindent végiggondolt. Mindent pontosan megtervezett. Minden digitális részletet a helyére illesztett. A terv tökéletes. Kivéve egy apróságot. Egyetlen embert: John McClane-t (Bruce Willis).

McClane nem sokat tud az internetről, még a villanyborotvájával sincs túl jó viszonyban. Magányos, morózus, kerüli a kollégái társaságát, és azok is kerülik őt. De ha baj van, és a baj már akkora, hogy úgy tűnik, nincs kiút, csak ő segíthet.

Mert ő más, mint a többiek, nem érdeklik a szabályok, makacs, mint a buldog, kemény és laza. El fogja kapni a titokzatos támadót, még ha fél New Yorkot romba is kell döntenie közben.

A Die Hard-trilógia régóta várt folytatását az Underworld-filmeken edződött Len Wiseman rendezte.

Rendezte:
Len Wiseman

Forgatókönyv:
Mark Bomback, Doug Richardson

Operatőr:
Simon Duggan

Vágó:
Nicolas De Toth

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Bruce Willis, Justin Long, Timothy Olyphant, Mary Elizabeth Winstead, Cliff Curtis, Maggie Q

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. június 28.

"A Die Hard 4.0 hozza az elvárt szintet Bruce Willis megkeseredett figurájában: a karaktere beszólásai ütnek, és ugyanolyan öntörvényűen cselekszik, mint az első három részben. Normális akciójelenetből sincs hiány: a karakterek még mindig hajlamosak, az első három részhez hasonlóan, gondolkodni egy-egy harcjelenetben. (...) A tetralógiát záró résszel nem lesz elégedett minden rajongó, de én amondó vagyok, hogy azért ez sokkal rosszabbul is elsülhetett volna. Ötödiket azért már lehetőleg nem kérünk."
bővebben

További kritikáink

2009. augusztus 11.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek