Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Dick és Jane trükkjei

Fun with Dick and Jane

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. december 21.
Magyarországi premier: 2006. január 12.
Magyarországi DVD premier: 2006. május 16.

A gazdagságnak ára van. Dick (Jim Carrey) és Jane (Téa Leoni) viszont nem szeretne fizetni érte. Ők csupán élvezni szeretnék mindazt, ami a jól fizető állással, a nagy, tengerparti házzal és a hozzá tartozó medencével valamint egyéb kellemességekkel jár. Amikor Dicket váratlanul elbocsátják, eszükbe sem jut, hogy feladjanak bármit addig megszerzett javaikból.

Jobb híján a bűn útjára lépnek. Szerencsére sok jómódú barátjuk van, rajtuk pedig egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy már nem azok – hiszen jó kapcsolataiknak hála rendszeresen kirabolhatják ismerőseiket, megcsapolhatják folyószámlájukat, és betörhetnek a házukba.

Hamarosan rájönnek, bolondság volt eddig munkával próbálkozniuk, becstelenség útját járni pihentetőbb és szórakoztatóbb.

A Galaxy Questet is elkövető Dean Parisot rendezésében új életre kel az 1978-as eredeti mozifilm, melyben George Segal és Jane Fonda alakították a címszereplőket.

Rendezte:
Dean Parisot

Forgatókönyv:
Judd Apatow, Nicholas Stoller

Operatőr:
Jerzy Zielinski

Vágó:
Don Zimmerman

Szereplők:
Jim Carrey, Téa Leoni, Angie Harmon, Alec Baldwin, Richard Burgi, Richard Jenkins

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia TriStar

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2006. január 13.

"Dean Parisot rendező nem tudta eldönteni, kedves vígjátékot, vagy maró szatírát akar-e csinálni. Így végülis filmje egyik sem lett, valahol a kettő közt lavírozik, és nem találja a megfelelő egyensúlyt."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek