Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Dear Frankie

Dear Frankie

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. május 4. - Tribeca Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. március 4.

A kilencéves Frankie (Jack McElhone) és egyedülálló anyja, Lizzie Morrison (Emily Mortimer) azóta költöznek egyik helyről a másikra, mióta Frankie csak az eszét tudja. Legutoljára egy tengerparti skót városkába hurcolkodtak át. Amit azonban a kívülállók nem tudnak, hogy Lizzie csak védeni próbálja hallássérült fiát az igazságtól, hogy a kis Frankie apja elől menekülnek folyton. Ezért Lizzie kitalált egy történetet a fiának, hogy szeretett apja a tengereken hajózik Őfelsége HMS Accra nevű hadihajóján.

Néhány hetente Lizzie ír Frankie-nek egy levelet az apja nevében, elmesélve benne, micsoda kalandokon is megy keresztül egzotikus országok egzotikus földjein. Ahogy azonban Frankie nyomon követi a hadihajó valódi útját a föld körül, rájön, hogy a következő kikötő nem más lesz, mint a legújabb otthona. Mikor Lizzie megtudja, hogy az igazi HMS Accra két héten belül megérkezik oda, ahol éppen élnek, két dolog között kell választania. Vagy elmondja Frankie-nek a szörnyű igazságot, vagy keres egy tökéletes idegent egyetlen napra, hogy játssza el Frankie apjának szerepét…

Shona Auerbach második filmje (az 1996-os Seven után) már végigjárta az észak-európai és az észak-amerikai filmfesztiválok többségét, mikor a forgalmazók végre ráébredtek, hogy a Dear Frankie egy közönségsikerre is számot tartó alkotás lehet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Shona Auerbach

Forgatókönyv:
Andrea Gibb

Operatőr:
Shona Auerbach

Vágó:
Oral Norrie Ottey

Zene:
Alex Heffes

Szereplők:
Emily Mortimer, Gerard Butler, Sharon Small, Jack McElhone, Mary Riggans, Sean Brown, Jayd Johnson, John Kazek

Műfaj:
dráma

Játékidő:
102 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Pathé Pictures Ltd./Scorpio Films Ltd./Sigma Films Ltd./Scottish Screen

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek