Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

De kik azok a Lumnitzer nővérek?

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2006. március 9.

Kik ezek a Lumnitzer nővérek? Ezt a kérést tették fel az öklüket rázva a feldühödött pesti és budai vendéglősök, akik hétről hétre vérbe borult szemekkel olvasták a Lumnitzer nővérek által vitriolos gúnnyal megírt étterem kritikákat.

A vendéglősök főnöke Milicát (Hegyi Barbaba), a csinos, fekete, szerb származású menedzsernőt bízza meg, hogy fejtse meg a titkot, kik rejtőznek a Lumnitzer nővérek álnév mögött. Milica munkába kezd és titkosszolgálati eszközöket is felhasználva megtudja, hogy a nővérek mögött két férfi rejtőzik: az egyik egy Olivér (Alföldi Róbert) nevű nagyorrú agglegény, aki borvörös sálat hord a nyakán és egy magányos kápolnában szokott orgonálni. A másik egy Gyesen lévő szőrmók férfi, Ficskó (Rudolf Péter), aki három kiskorú gyermeke nevelésével foglalkozik, a felesége ugyanis egy Szonja nevű kerületi rendőrkapitány (Udvaros Dorottya).

A vendéglősök főnöke kiadja az utasítást Milicának: vagy meg kell kenni őket vagy meg kell őket semmisíteni… Elkezdődik a küzdelem a Lumnitzer nővérek és Milica között, ez a különleges harci cselekmény nagyon sok mulatságos helyzetet, fergeteges komikumot produkál.

Rendezte:
Bacsó Péter

Forgatókönyv:
Bacsó Péter

Operatőr:
Andor Tamás

Zene:
Vukán György

Szereplők:
Alföldi Róbert, Rudolf Péter, Hegyi Barbara, Udvaros Dorottya, Szabó Győző, Benedek Miklós, Szacsvay László, Mucsi Zoltán, Kránitz Lajos, Molnár Piroska

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
89 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstúdió, Tivoli Filmprodukció Kft., tv2

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. március 12.

"Bacsó Péter hosszabb kihagyás után rendezett. Ez jó hír. Meg az is, hogy ezzel az étterem kritikusokról szóló filmjével, legjobb szándéka szerint, új életet kívánt lehelni a magyar szatírába. Sajnos nemhogy nem újította meg a műfajt, a mesternek még a sok újonnan megjelent magyar vígjáték által nem túl magasra tett lécet is sikerült leverni..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek