Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

David Gale élete

The Life of David Gale

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. február 7. (Berlinale)
Amerikai premier: 2003. február 21.
Magyarországi premier: 2003. szeptember 11.
Magyarországi DVD premier: 2004. március 10.

David Gale (Kevin Spacey) egész életében a halálbüntetés ellen küzdött. Filozófia-tanárként egyetemi előadásokat tartott, könyveket írt, a DeathWatch szószólójaként pedig felvonulásokat szervezett a halálbüntetés eltörléséért. A sors, a nagy játékos azonban különös fordulatot tartogatott számára: a férfi most a siralomházban várja saját kivégzését, mert a texasi bíróság halálra ítélte őt egy kolléganője megerőszakolásáért és meggyilkolásáért.

Bitsey Bloom (Kate Winslet) a helyi lap újságírója persze lecsap a témára. De sokkal többet kap, mint egy interjút. Feladatot. A halálraítélt ugyanis elmeséli neki egész életét - és részletesen vall arról az összeesküvésről, amelynek következtében most ártatlanul kell a halálára várnia. Bitsey úgy érzi, egy ártatlan ember élete múlik rajta, és elhatározza, hogy David Gale utolsó instrukciói alapján elkapja és leleplezi az igazi gyilkost. Ha szerencséje van, még mielőtt a professzort a kivégzőkamrába vezetik. Viszont ha kell, utána is küzdeni fog az igazságért.

Rendezte:
Alan Parker

Forgatókönyv:
Charles Randolph

Operatőr:
Michael Seresin

Vágó:
Gerry Hambling

Zene:
Alex Parker és Jake Parker

Szereplők:
Kate Winslet, Kevin Spacey, Laura Linney, Matt Craven, Gabriel Mann, Leon Rippy, Rhona Mitra, Melissa McCarthy, Jim Beaver

Műfaj:
dráma

Játékidő:
130 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. október 1.

"Amilyen összetett személyiség a filmben David Gale, olyannyira vegyes megítélésű eszméket boncolgat maga a film is: körültekintően, érzékenyen, bár kissé elfogultan, mindenesetre tökéletes tálalásban. A kulcs a szabadsághoz csakis bennünk rejlik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek