Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Daredevil - A fenegyerek

Daredevil

80% / 1 szerkesztő
47% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2003. február 14.
Magyarországi premier: 2003. március 27.
Magyarországi DVD premier: 2003. szeptember 23.

Matt Murdock (Ben Affleck) örök sötétségben él. Ez a sötétség azonban neki tele van olyan hangokkal, szagokkal, ízekkel és anyagokkal, amelyeket a legtöbb ember egyáltalán nem érzékel. Matt Murdock vak. A másik négy érzékszerve azonban emberfeletti módon kifinomult.

Murdock nappal ügyvédként dolgozik, azokon segít, akiket igazságtalanság ért vagy valami bűncselekmény szenvedő alanyai voltak. Éjszakánként azonban átváltozik Daredevillé, a magányos hőssé, aki jellegzetes vörös kosztümében és maszkjában a város sötét utcáit járja, hogy könyörtelenül megtorolja az igazságtalanságokat.

Daredevil szerint az igazság vak. A bűnösök számára pedig - legyen az akár ő maga - eljött a pokol, ahol bűnhődniük kell bűneikért….

Az 50 millió dolláros költségvetésű képregényadaptáció az eddig leginkább forgatókönyvíróként dolgozó Mark Steven Johnson rendezte, akinek ez volt a második direktori munkája a nálunk csak videón megjelent Simon Birch - A kisember után. A forgatókönyvbe besegített a szintén íróból lett rendező, Brian Helgeland (Visszavágó, Lovagregény) is.

Rendezte:
Mark Steven JohnsonMark

Forgatókönyv:
Mark Steven Johnson és Brian Helgeland

Operatőr:
Ericson Core

Vágó:
Armen Minasian, Dennis Virkler

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Ben Affleck, Colin Farrell, Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan, David Keith, Joe Pantoliano, Scott Terra, Ellen Pompeo

Műfaj:
akció, sci-fi

Játékidő:
103 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. január 3.

"Az utóbbi időben úgy elszaporodtak a szuperhősök, akár az őszi legyek. Némelyiküket agyon kell csapni, mert minduntalan körülöttünk repdesnek, és mindent összejárnak; némelyiküket viszont nem bántjuk, mert végtelenül állatbarátok vagyunk. A Daredevil - Fenyegyerek olyan légy, melyet nem kell agyonütni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek