Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

D-War - Sárkányháború

D-War

20% / 1 szerkesztő
30% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2007. február 8. (European Film Market, Németorszá
Amerikai premier: 2008. szeptember 14.
Magyarországi premier: 2008. november 27.

A történet az ősi Koreában kezdődik, ahol születik egy leánygyermek, Narin, kinek vállán egy sárkány alakú tetoválást lehet tisztán kivenni. Ő a kiválasztott, aki magában hordozza a medált (Yeouijoo-t). A rá ügyelő szerzetes kiképez egy fiatal fiút, Haramot, hogy óvja meg a lányt, és gondoskodjon róla, hogy az általa hordozott hatalom ne kerüljön rossz kézbe. A két fiatal természetesen egymásba szeret, ám harcuk tragédiával végződik, a gonosz elől menekülve egy szakadékba vetik magukat, s így az Imooginak várni kell, hogy a medál újra feltűnjön.

Los Angeles, napjainkban. Ethan (Jason Behr), a fiatal riporter egy súlyos katasztrófa helyszínére érkezik a belvárosba. Mintha egy hatalmas lény pusztított volna ott. Ethan visszaemlékszik egy férfira, aki gyermekkorában megismertette vele a kígyó és a medál legendáját, és azt mondta neki, hogy eljön az idő, amikor meg kell majd találnia a medált. Kiderül, hogy Haram és Narin újjászülettek Ethan és egy Sarah nevű lány (Amanda Brooks) testében, így hősünknek nem sok ideje marad arra, hogy megtalálja Sarah-t, és hogy legyőzze a hatalmas sárkánysereget. Szerelme és az emberiség sorsa a tét.

Dél-Korea filmgyártásában nagy hagyománya van a szörnyfilmeknek, Hyung-rae Shim pedig e tekintetben az egyik legelismertebb rendező. A D-War – Sárkányháború első nagyobb lélegzetvételű nemzetközi produkciója.

Rendezte:
Hyung-rae Shim

Forgatókönyv:
Hyung-rae Shim

Operatőr:
Hubert Taczanowski

Vágó:
Timothy Alverson

Zene:
Steve Jablonsky

Szereplők:
Jason Behr, Amanda Brooks, Robert Forster, Craig Robinson, Aimee Garcia

Műfaj:
akció, sci-fi

Játékidő:
107 perc

Ország:
Dél-Korea / USA

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek