Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Cube Zero

Cube Zero

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. október 15. (Screamfest Film Festival)

A Kocka első részében a talány talány maradt: ki építette azt a kocka-komplexust, amelybe ártatlan embereket zártak, hogy szobáról szobára terelve a legkülönfélébb halálos csapdáknak tegyék ki őket? A Hiperkocka (Kocka 2) már egy újabb dimenzióban is játszott, kockáról kockára járva már az idő irányával és sebességével is variált. Ami maradt, az amnéziás szereplők szenvedései. A Kocka 3 (Cube Zero) pedig arra hivatott, hogy az eddigi részek előzményeként félig-meddig fellebbentse a fátylat a komplexum misztikumáról.

Mindenre a hadsereg a válasz. A végső válasz. Amely halálra ítélt bűnözőknek (?), embereknek (!) kínálja fel azt a lehetőséget, válasszanak: kivégzik, vagy a kockába zárják őket, halovány esélyt teremtve a menekülésre. Legalábbis ez a látszat, mert a kocka-projekt egyik okos technikusa, Eric Wynn (Zachary Bennett), miközben a “bentlakók” álmait rögzíti, megkérdőjelezi bűnös voltukat. Főleg, mikor megakad a szeme Cassandra Rains-en (Stephanie Moore), aki amnéziájának ködében is kislányát keresi a gyilkos kockák labirintusában.

Wynn dönt, és beteszi a lábát a kockába. Hogy megkeresse Cassandrát, és kimenekítse onnan. Csakhogy a rendszer - mint semmilyen rendszer sem - nem szimpatizál az árulókkal. Ezért minden technikai tudását latba veti, hogy megsemmisítse az ellenállót. A segítség aztán onnan jön, ahonnan a legkevésbé várnánk, Wynn szabálytudó, agymosott kollégájától. De elég lesz-e 10 perc ahhoz, hogy kijátsszák a legyőzhetetlennek hitt Kockát? Hiszen, mint tudjuk, the show must go on…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Ernie Barbarash

Forgatókönyv:
Ernie Barbarash

Operatőr:
Francois Dagenais

Vágó:
Mitch Lackie, Mark Sanders

Zene:
Norman Orenstein

Szereplők:
Zachary Bennett, Stephanie Moore, Michael Riley, Martin Roach, David Huband, Mike 'Nug' Nahrgang, Richard McMillan, Terri Hawkes

Műfaj:
sci-fi, horror, dráma

Játékidő:
97 perc

Ország:
Kanada

Gyártó:
Mad Circus Films/Cube Forward Productions Corp./Lions Gate Entertainment/Mr. X Inc.

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. május 10.

"Az első megdöbbentett, a második elgondolkodtatott, a harmadik pedig... hm, kiábrándított. A kézzelfoghatóság az, amely eloszlatja a misztikumot. Hát mégsem létezik Isten?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek