Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Csillagpor

Stardust

90% / 1 szerkesztő
85% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. augusztus 10.
Magyarországi premier: 2007. október 11.

Hősünk, Tristan Thorn (Charlie Cox) el akarja nyerni a gyönyörűséges Victoria (Sienna Miller) szívét,  ezért útra kel egy varázslatos, mitikus világba, mert megígérte választottjának, hogy elhozza neki a hullócsillagot, mely a bűvös birodalomban ért földet… Ám mielőtt folytatnánk, tisztáznunk kell valamit. Amikor egy hullócsillag földet ér, emberi formát ölt - és esetünkben Yvaine a neve (Claire Danes).

Útja során Tristan találkozik Lamiával, a gonosz boszorkánnyal (Michelle Pfeiffer), aki szintén a hullócsillagot keresi, hogy nővéreivel kivághassák a szívét, nem másért, mint hogy megegyék, és ezáltal visszanyerjék szépségüket és fiatalságukat. Lamia gonosz karmai elől menekülve Yvaine és Tristan a karizmatikus Shakespeare kapitány (Robert De Niro) fogságába esnek.

Az üldözéshez még más fura figurák is csatlakoznak, például az álnok szívű Septimus herceg (Mark Strong), vagy Ferdy, az orgazda (Ricky Gervais), és mindenkinek jó oka van a hullócsillag megkaparintására. Amint Tristan és Yvaine egyik kalandból a másikba csöppen, csillag és csillagász egyre közelebb kerül egymáshoz, mígnem… talán valami románc van a levegőben?

A Neil Gaiman és Charles Vess nagysikerű regénye alapján készült Csillagpor az a fajta ritka felnőttmese, mely éppen a megfelelő arányban keveri a humort, a kalandot, a romantikát, az izgalmat és a misztikumot ahhoz, hogy még a legkérgesebb szívű nézőket is könnyedén elvarázsolja.

Rendezte:
Matthew Vaughn

Forgatókönyv:
Jane Goldman, Matthew Vaughn

Operatőr:
Ben Davis

Vágó:
Jon Harris

Zene:
Ilan Eshkeri

Szereplők:
Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro, Sienna Milelr, Michelle Pfeiffer, Jason Flemyng, Rupert Everett, Ricky Gervais, Peter O'Toole, Henry Cavill

Műfaj:
fantasy, kaland

Játékidő:
130 perc

Ország:
Nagy-Britannia / USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek