Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Csak szex és más semmi

Nem láttuk.
53% / 3 olvasó
Magyarországi premier: 2005. december 8.
Magyarországi DVD premier: 2006. április 25.

Amikor Dóra (Schell Judit), a harminchárom éves színházi dramaturg egy nap rádöbben, hogy vőlegényének felesége és gyereke van, végképp elege lesz a férfiakból. Elhatározza, hogy egyedül vállal gyereket, ezért nekilát potenciális donorokat keresni.

Legjobb barátnője, a szintén állandó pasiproblémákkal küzdő Zsófi (Dobó Kata), a gyönyörű színésznő tanácsára hirdetést ad fel „Szexistennő negatív AIDS teszttel rendelkező szexpartnert keres Csak szex és más semmi jeligére” szöveggel. A terv egyszerű: Dóra kiválasztja a megfelelő férfit, eltölt vele egy éjszakát, nem találkoznak többé, és minden megy a maga útján… A felhozatal azonban lehangoló és Dóra belátja, hogy szexhirdetés útján alkalmi partnert keresni talán nem a legjobb megoldás.

A színházi társulathoz egy sármos színész érkezik Tamás személyében (Csányi Sándor). Tamással csak három baj van: 1. szívből utálja a Dóra által színpadra adaptált szöveget (Veszedelmes viszonyok) 2. drámai színészhez méltatlan módon anyaszült meztelenül pózol egy hirdetésen, 3. minden más. Azonban szemmel láthatóan bejön neki a mufurc Dóra, aki viszonzásul ott osztja az „ország legjobb férfis*ggének” tulajdonosát, ahol csak tudja.

A próbák előre haladtával nem csak a pasik, de a problémák is sokasodni kezdenek Dóra körül. Felbukkan Tamás egyik legjobb barátja, Péter (Seress Zoltán), a színházi produkció komponistája, aki tehetséges, sikeres, vonzó, figyelmes, ráadásul agglegény – és talán pont ettől problémás. Sokáig egy gyönyörű török fiú, Ali (Czapkó Antal) vezeti a donorversenyt, de a célegyenesben ő is megtorpan.

Ahogy közeledik a premier, úgy nő a káosz is Dóra lelkében, hogy a sikeres bemutatóval még jobban összekuszálódjon minden. Ki lesz a befutó? Péter? Ali? Tamás? Vagy valaki más?

Rendezte:
Goda Krisztina

Forgatókönyv:
Goda Krisztina, Divinyi Réka, Heller Gábor

Operatőr:
Gulyás Buda

Vágó:
Csillag Ádám

Zene:
Madarász Gábor

Szereplők:
Schell Judit, Dobó Kata, Csányi Sándor, Seress Zoltán, Gesztesi Károly, Jordán Adél, Sinkó László

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Megafilm

Hazai moziforgalmazó:
HungariCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. december 18.

"Csak szex és más semmi - hát tényleg nem sok minden! Ha akarom, igazságkereső szinglifilm, ha akarom macsóellenes kirohanás. De mi van, ha én egyiket sem akarom? Akkor viszont egy átlagos vígjáték, amely sok helyütt egyensúlyproblémákkal küszködik."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek