Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Cowboyok és űrlények

Cowboys & Aliens

60% / 1 szerkesztő
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. július 29.
Magyarországi premier: 2011. augusztus 25.

A Vadnyugat… ahol egy magányos cowboy felkelést vezet egy világunkat elpusztítani szándékozó idegen ellenség ellen.

1873-ban járunk Arizona területén. Egy emlékek nélküli idegen (Daniel Craig) az Absolution nevű sivatagi városkába érkezik. Az egyetlen jel, amely a kilétére utal, egy futurisztikus bilincsszerűség a bal csuklóján. Gyorsan rájön, hogy a városban lakó emberek nem nagyon szívelik az idegeneket, s hogy az üres utcák csak akkor népesednek be, ha a vaskezű Dolarhyde ezredes (Harrison Ford) erre parancsot ad.

Ez a város mélységes mély rettegésben él. De Absolution valójában nem az emberektől tart, hanem egy felfoghatatlan ellenségtől, amely az égből támad. A fosztogatók szédítő sebességgel és vakító fénnyel érkeznek, hogy egyesével rabolják el a tehetetlen lakosokat. Ezek a szörnyetegek olyan kihívás elé állítják a védelemre berendezkedett polgárokat, amellyel még sohasem találkoztak.

Ám az idegen érkeztével a helyzet megváltozik, ő lehet ugyanis az Absolution-beliek egyetlen reménye a megváltásra, ahogyan lassan emlékezni kezd, kicsoda is ő valójában, és hol volt azelőtt, mielőtt a városba érkezett volna…

Jon Favreau (Vasember, Vasember 2) filmje a Scott Mitchell Rosenberg által írt, a Platinum Studios kiadásában készült képregényen alapszik.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Jon Favreau

Forgatókönyv:
Roberto Orci, Alex Kurtzman és Damon Lindelof

Operatőr:
Matthew Libatique

Vágó:
Dan Lebental

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Olivia Wilde, Daniel Craig, Harrison Ford, Noah Ringer, Sam Rockwell, David O'Hara, Paul Dano, Keith Carradine, Ana de la Reguera

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures, DreamWorks SKG, Imagine Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Erdélyi Tamás kritikája
2011. augusztus 23.

"A stáblistára tekintve rögtön kiderül, hogy a majdnem húszfős produceri stáb és a történetért felelős nyolctagú(!) csapat garantált módja annak, hogyan szakítsunk százfelé egy inkább egyszer, de alaposan körbejárt koncepciót."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek