Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Collateral - A halál záloga

Collateral

Nem láttuk.
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. augusztus 6.
Magyarországi premier: 2004. október 21.
Magyarországi DVD premier: 2005. március 29.

Max (Jamie Foxx) 12 éven át a taxisofőrök hétköznapi életét élte. Jöttek és mentek az arcok a visszapillantó tükörben - egyiket sem jegyezte meg, ahogyan a helyeket sem, ahová utasait fuvarozta. Ám egy éjszakán minden megváltozik.

Vincent (Tom Cruise) bérgyilkos. Amikor egy tengerentúli kábítószerkartell megtudja, hogy a szövetségi bíróság perbe akarja fogni őket, kiderítik, kik a fő tanúk, és elrendelik a meggyilkolásukat. A finálé ma este van. Vincent Los Angelesbe érkezik - és öt holttestet szándékozik maga mögött hagyni, amikor távozik.

A véletlenek kegyetlen játéka folytán Vincent eltéríti Max taxiját, és Max a halál zálogává válik: rosszkor tartózkodott rossz helyen, ezért sorsa megpecsételődött. Vincent arra kényszeríti Maxet, hogy egyik gyilkosság helyszínéről a másikra fuvarozza. Mivel a Los Angeles-i rendőrség és az FBI is a páros után veti magát, Max és Vincent kénytelen összefogni a túlélés érdekében, mégpedig olyan módon, amilyet korábban egyikük sem tudott volna elképzelni.

A háromszoros Oscar-jelölt Tom Cruise (Magnólia, Jerry Maguire, Született július 4-én), Jamie Foxx (Ali, Minden héten háború) és Jada Pinkett Smith (Mátrix: Újratöltve, Mátrix: Forradalmak) a főszereplői a Collateral - A halál záloga című thrillernek, amelyet a háromszoros OscarŽ-jelölt Michael Mann rendezett (A bennfentes).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Michael Mann

Forgatókönyv:
Frank Darabont

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
Jim Miller, Paul Rubell, Kristina Trirogoff

Zene:
Hans Zimmer, Paul Oakenfold

Szereplők:
Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill, Irma P. Hall, Barry Shabaka Henley, Richard T. Jones, Klea Scott, Debi Mazar, Javier Bardem, Jason Statham

Műfaj:
thriller, akció, dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
DreamWorks/Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kriszta kritikája
2004. október 21.

"Max számára ez csak ugyanolyan éjszakának indult, mint a többi; Vincent, az utas, azonban többet akart. Az élet értelmének keresése LA-ben, azaz az év legcoolabb akciófilmje."
bővebben

További kritikáink

2005. május 7.siz kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek