Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Code 46

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. szeptember 2. (Velencei Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2004. augusztus 6.

A Code 46 egy, a közeli lehetséges jövőben játszódó utópisztikus love story, ahol a városok teljes kontroll alatt állnak. Egy-egy városba kizárólag ellenőrző pontokon keresztül lehet bejutni, az emberek “papelles”, speciális utazási biztosítás nélkül nem mehetnek sehová. Ezen városok határain kívül a sivatag az úr, a viskókból és kalyibákból álló telepek tömve vannak megtagadott polgárokkal - emberekkel, akik nem rendelkeznek “papelles”-sel, és így csak szigorúan korlátozva élhetnek.

William (Tim Robbins) családos ember, aki biztosítási nyomozóként dolgozik. Amikor cége egy másik városba küldi hamis “papelles”-papírok ügyének felgöngyölítésére, megismerkedik egy idegen nővel, akit Maria-nak hívnak (Samantha Morton). Habár William tudja, hogy Maria készíti a hamisítvány papírokat, képtelen nemet mondani a szívének és beleszeret a nőbe. Olyat tesz, mint még életében soha: eltitkolja Maria bűnösségét, hogy kiélhessék vágyott, vad és szenvedélyes viszonyukat, ameddig a férfi “papelles” érvényessége engedi - pontosan 24 óráig.

William Maria szinte tapintható emlékképeivel tér haza. Megpróbálkozik a szükséges papírok beszerzésével, hogy újra láthassa őt, de kérelmét elutasítják, így kétségbeesésében felhasználja az egyik hamis “papelles”-t, eltitkolva nyomozását. Végül aztán mégis letartóztatja Maria-t, mivel megtudja, hogy a nőt korábban már vádolták a Code 46 megszegésével.

Michael Winterbottom (Életem párja, Non-stop party arcok) filmje a Gattaca és az Equilibrium végletekig beszabályozott és bizalmatlan világát idézi az Oscar-díjas Tim Robbinsszal (Titokzatos folyó) és a kétszeres Oscar-jelölt Samantha Mortonnal (A világ második legjobb gitárosa, Amerikában) a főszerepben.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Michael Winterbottom

Forgatókönyv:
Frank Cottrell Boyce

Operatőr:
Alwin H. Kuchler, Marcel Zyski

Vágó:
Peter Christelis

Zene:
David Holmes

Szereplők:
Tim Robbins, Samantha Morton, Om Puri, Jeanne Balibar, Nabil Elouhabi, Togo Igawa, Essie Davis

Műfaj:
dráma, sci-fi, romantikus

Játékidő:
92 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Revolution Films / BBC

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek