Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Coco Chanel & Igor Stravinsky - Egy titkos szerelem története

Coco Chanel & Igor Stravinsky

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. május 24., Cannes-i Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2010. március 4.

1913. Igor Sztravinszkij (Mads Mikkelsen) Tavaszi áldozat-ának premierje a Théatres Des Champs-Elysées színpadán. Coco Chanel (Anna Mouglalis) megbabonázva ül a nézőtéren.

A forradalmi mű azonban túl modernnek, túl radikálisnak bizonyul; a felbőszült közönség zúgolódik, és kis híján forrongásban tör ki. Sztravinszkij vigasztalhatatlan. Hét évvel később, a már elismert, sikeres és gazdag Coco Chanel újból találkozik a zeneszerzővel, aki az orosz forradalom elől menekülve, emigránsként, fillérekből tengeti életét.

A vonzalom azonnal felébred közöttük, szinte szikrázik körülöttük a levegő. Coco felajánlja Garches-ban található házát, ahol Sztravinszkij nyugodtan dolgozhat, a zeneszerző gyermekeivel és feleségével együtt azonnal oda is költözik. A két szárnyaló szellem között aztán mély és szenvedélyes kapcsolat veszi kezdetét…

A Coco Chanel & Igor Stravinsky létrejöttét Karl Lagerfeld és a CHANEL is lelkesen támogatta, akik nagylelkűen ajánlották fel archívumukat és ruhakollekcióikat. A CHANEL több ruhát és kiegészítőket kölcsönzött Anna Mouglalis színésznő számára, aki Mademoiselle Chanel-t alakítja a filmben. Karl Lagerfeld pedig külön e célra tervezett egy “időtlen” kosztümöt és egy estélyit a Tavaszi áldozat legendás és botrányos 1913-as bemutatójának jelenetéhez.

Rendezte:
Jan Kounen

Forgatókönyv:
saját regényéből Chris Greenhalgh

Operatőr:
David Ungaro

Vágó:
Anny Danche

Zene:
Gabriel Yared

Szereplők:
Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Elena Morozova, Natacha Lindinger, Grigori Manoukov, Rasha Bukvic

Műfaj:
dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Hexagon Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek