Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Chloe - A kísértés iskolája

Chloe

60% / 2 szerkesztő
60% / 4 olvasó
Ősbemutató: 2009. szeptember 13., Torontói Nemzetközi Filmfesz
Amerikai premier: 2010. március 26.
Magyarországi premier: 2011. április 28.

A sikeres házaspár élete kívülről már nem is lehetne ideálisabb: David Stewart (Liam Neeson) zenetanár, Catherine (Julianne Moore) orvos, és van egy Michael (Max Thieriot) nevű 17 éves fiuk is. Azonban a karrier és a gyereknevelés erősen megterhelte a házasságukat, melynek eredményeként kapcsolatukból elveszett a meghittség és a mindennapi kommunikáció.

Amikor David lekési a New Yorkból hazafelé tartó gépet, a Catherine által a részére szervezett meglepetés-parti kárba megy. A nő kénytelen lenyelni a csalódását és a gyanakvását, és visszatérni a várakozó vendégekhez. Másnap reggel David egyik női hallgatója SMS-t küld a férfi telefonjára, amelytől Catherine félelme csak tovább növekszik.

Két héttel a parti után Catherine és David a barátaikkal vacsoráznak, amikor az asszony kimenti magát, és a mosdóba megy. Ott találkozik egy vonzó fiatal nővel, Chloe-val (Amanda Seyfried). Visszatérve az asztalukhoz Catherine érdeklődéssel figyeli, ahogyan Chloe egy idősebb üzletembert próbál befűzni. Az autóban hazafelé az asszony végül megkérdezi David-et, hogy szándékosan késte-e le a repülőjáratot, hogy New Yorkban maradhasson egy italra. Amikor a férfi tagadni próbál, Catherine rájön, hogy hazudik neki.

Most, hogy Catherine biztosan gyanítja, hogy a férjének viszonya van, az asszony felkeresi Chloe-t, az escort-lányt, hogy felbérelje David hűségének tesztelésére. Catherine rendszeresen összejön a lánnyal, hogy megismerhesse a férjével történő találkák részleteit, amely által az asszonyban egyre inkább kigyúl a féltékenység. Hamarosan pedig arra kell ráébrednie, hogy egy olyan szexuális hálóba csöppent, ahol a családja végzetes veszélybe keveredett, s lehet, hogy Chloe-t már túl késő megállítani…

Atom Egoyan (Felícia utazása) erős lélektani drámájának szomorú emlékezetessége, hogy Liam Neeson felesége, Natasha Richardson a forgatás ideje alatt szenvedett súlyos síbalesetet. Neeson ezért kérte a stábot, hogy írják ki a történetből, mivel a felesége mellett szeretne lenni. Sajnos azonban Richardson néhány napon belül meghalt, Neeson pedig úgy döntött, hogy visszatér, és befejezi a filmet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Atom Egoyan

Forgatókönyv:
Erin Cressida Wilson

Operatőr:
Paul Sarossy

Vágó:
Susan Shipton

Zene:
Mychael Danna

Szereplők:
Julianne Moore, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Max Thieriot, R.H. Thomson, Nina Dobrev, Mishu Vellani, Julie Khaner

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA, Kanada, Franciaország

Gyártó:
Studio Canal, The Montecito Picture Company

Hazai moziforgalmazó:
Corner Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek