Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Chicago

Chicago

Nem láttuk.
70% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. december 25.
Magyarországi premier: 2003. március 13.
Magyarországi DVD premier: 2003. október 1.

1929, Chicago. Roxie Hart (Renée Zellweger), a tánckar névtelenje mindennél jobban vágyik a rivaldafényre, hogy elmenekülhessen unalmas férje és egyhangú élete elől. Arról ábrándozik, hogy egy napon ő is a revüsztár Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) nyomába léphet, s nem is sejti, álma milyen hamar valóra válik. Velma ugyanis börtönbe kerül kettős gyilkosságért, és nemsokára Roxie is ott találja magát, miután megöli szeretőjét.

Védelmét a híres ügyvéd, Billy Flynn (Richard Gere) vállalja el. Ő képviseli Velmát is, és másik kliense után most Roxie esetéből kreál szenzációt, aki így végül mégis elérte, amit akart: sztár lett. Az újságok szalagcímei mind vele foglalkoznak, s Velma nem csekély bosszúságára immár ő az új kedvenc. Ám az okos Miss Kelly tartogat még meglepetést a második felvonásra is!

Bob Fosse, Fred Ebb és a zenéért felelős John Kander 1975-ös musicaljének nagyszabású, 5 Oscar-díjjal jutalmazott filmadaptációja.

Rendezte:
Rob Marshall

Forgatókönyv:
Bill Condon

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
Martin Walsh

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, John C. Reilly, Christine Baranski, Dominic West, Mya, Queen Latifah

Műfaj:
musical, vígjáték, krimi

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Miramax Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Godzi kritikája
2004. január 4.

"Chicago a bűnözés városa. A húszas évek végén több bűnöző, rabló és bandita élt itt, mint tisztességes honpolgár. Az alkohol betiltása olyan láncreakciót indított el, hogy tisztességesnek maradni nem, hogy lehetetlen lett, hanem egyenesen luxus. Ebből a miliőből csupán egyetlen módon lehetett kiemelkedni. A média által."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek