Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Che Guevara: A motoros naplója

The Motorcycle Diaries

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. január 15. (Sundance)
Amerikai premier: 2004. szeptember 24.
Magyarországi premier: 2004. november 11.

Argentína, 1952: két álmodozó fiatal, Ernesto Guevara (Gael García Bernal) és Alberto Granado (Rodrigo De la Serna) elhatározza, hogy két szemeszter között, a nyári szünetben felfedezi az igazi Latin-Amerikát. A hosszú hónapokig tartó, emberpróbáló kalandban mindkettejük világszemlélete megváltozik; észrevétlenül felnőnek, és megtalálják a helyüket a világban: Ernesto “Che” néven a dél-amerikai társadalmi forradalom élére áll.

Ernesto 23 éves orvostanhallgató, a 29 éves Alberto biokémikus. A romantikus kalandokat kedvelő barátok egy rozoga Norton 500-assal hagyják el Buenos Airest. Bár nyolchónapos utazásuk során a motor cserbenhagyja őket, nem adják fel - stoppolnak, és folytatják az útjukat. Az emberek révén, akikkel útközben találkoznak, más szemmel kezdik látni Latin-Amerikát, a változatos tájak is átformálják véleményüket a kontinensről. Eljutnak Machu Picchuba is, ahol a hatalmas romok és az inka örökség rendkívüli jelentősége mély benyomást gyakorol rájuk.

Amikor Peruba érkeznek, egy Amazonas-menti lepratelepre, mindketten megkérdőjelezik annak a fejlődő gazdasági rendszernek az értékét, amely olyan sokak számára sem jelent semmi haladást. A telepen szerzett tapasztalataik következtében etikai és politikai nézeteik is gyökerestől megváltoznak, ami erőteljesen meghatározza majd további életútjukat.

A motoros naplója Alberto Granado és a később “El Che” néven ismertté vált férfi útinaplóján alapul Walter Salles (Központi pályaudvar, A nap mögött) rendezésében.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Walter Salles

Forgatókönyv:
José Rivera

Operatőr:
Eric Gautier

Vágó:
Daniel Rezende

Zene:
Gustavo Santaolalla

Szereplők:
Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna, Mía Maestro, Mercedes Morán, Jean Pierre Noher, Lucas Oro

Műfaj:
dráma

Játékidő:
128 perc

Ország:
amerikai-brit-argentin-német

Gyártó:
South Fork Pictures, FilmFour, Senator Film Produktion

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek