Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Charlie és a csokigyár

Charlie and the Chocolate Factory

20% / 1 szerkesztő
90% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. július 15.
Magyarországi premier: 2005. augusztus 18.
Magyarországi DVD premier: 2006. február 1.

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka (Johnny Depp) sok éves rejtegetés után kihírdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből.

Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie Bucket (Freddie Highmore), de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy hozzájusson egyhez is az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené számára.

A népszerű meseregényből, a Roald Dahl által írt Karcsi és a csokoládégyárból már 1971-ben is készült egy népszerű filmváltozat. A Gene Wilder főszereplésével forgatott Willy Wonka és a csokigyár remake-je Tim Burton legújabb vizuális látomása; kedvenc színészeivel: Johnny Depp-pel és az elmaradhatatlan Helena Bonham Carterrel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: gaben

Rendezte:
Tim Burton

Forgatókönyv:
Roald Dahl regénye alapján: John August

Operatőr:
Philippe Rousselot

Vágó:
Chris Lebenzon

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter, David Kelly, Noah Taylor, James Fox, Missi Pyle, Christopher Lee, Jordan Fry, AnnaSophia Robb

Műfaj:
fantasy, családi, zenés

Játékidő:
106 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek