Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Casting minden

53% / 3 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2008. január 10.
Magyarországi DVD premier: 2008. október 8.

Novai Rezső (Kern András), egy hajdan szebb napokat látott dalszerző, énekes és zongorista. Miután évekkel ezelőtt a feleségét balesetben elveszítette, megcsömörlött, magánélete kisiklott,  visszahúzódó  és zárkózott emberré vált. Egy régi bérházban él egyedül. Kis presszóban zongorázik estéről-estére, a barátai is onnan kerülnek ki. Egyetlen dolog érdekli a zongorán kívül, a lóverseny.

Ormos Katinak (Oláh Ibolya) minden furfangjára szüksége van, hogy meggyőzze Rezsőt, készítse fel őt a Sztárhangár nevű énekes tehetségkutató versenyre. Rezső először hallani sem akar a tanításról, ám Kati - nevelőtanára, a Dadus (Kútvölgyi Erzsébet) hatására - nem hagyja magát, nyakára jár a férinak. Kideríti Rezső címét, elmegy a lakására, reggelit készít neki, mindent bevet, hogy rábeszélje, foglalkozzon vele. Végül sikerül.

Elindul a verseny… Hogyan folytatódik innen Rezső és Kati élete? Hiszen egyikük már feladta ambícióit, másikuk pedig – pont ellenkezőleg – mindenáron csúcsra akar törni. Gyűlölet vagy szeretet, szerelem vagy barátság, minden vagy semmi, rengeteg a talány. Bár nem ismeri el, és nem is akarja, Kati életre kelti Rezsőt, a lány pedig elindul a karrier, a sztárság felé. Keményen dolgoznak a sikerért, és ez egyre közelebb hozza egymáshoz a két különös embert…

A modern Kati, és a nosztalgia világába menekült Rezső kapcsolatából sok-sok kedves humor származik. Rezső, aki titokban bele is szeret a lányba, egy csodálatos dalt komponál Katinak a döntőre… Közben megismerjük a verseny további szereplőit, fiatalokat, akik hírnévre, elismerésre vágynak.

Rendezte:
Tímár Péter

Forgatókönyv:
Kern András, Pataki Éva, Egressy Zoltán és Tímár Péter

Operatőr:
Csukás Sándor

Vágó:
Tímár Péter

Zene:
Závodi Gábor

Szereplők:
Kern András, Oláh Ibolya, Oroszlán Szonja, Puskás Peti, Reviczky Gábor, Scherer Péter, Vallai Péter, Kútvölgyi Erzsébet, Balázsovits Edit, Fekete Linda, Kecskés Karina, Tóth Éva, Szacsvay László, Igó Éva, Szente Vajk, Pataki Szilvia, Vágó Zsuzsa, Janza Kata

Műfaj:
zenés, vígjáték

Játékidő:
107 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hungáriafilm Kft. / TV2

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2008. február 2.

"Tímár Péter filmje nem tökéletes, de közönség- vagy nézőbarát. Arra nem alkalmas, hogy szálkákra bontva mutassa be a tehetségkutató vetélkedők légkörét, kulisszáit, ám mégis képes megfelelő atmoszférát teremteni, és húzó figurái is elfogadhatóak."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek