Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Casanova

Casanova

Nem láttuk.
63% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2005. november 30.
Magyarországi premier: 2006. március 9.
Magyarországi DVD premier: 2006. július 11.

A világ legnagyobb csábítója. Vérbeli szélhámos, az átváltozás és a humor nagymestere - azt beszélik, nincs nő a világon, aki ellen tudna állni Casanova sármjának. Legalábbis így volt ez mostanáig.

Életében először megoldhatatlannak tűnő feladattal találja szembe magát a legendás Casanova (Heath Ledger), amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki teljesen váratlan dolgot tesz: visszautasítja őt. Ármányok és furmányos cselszövések egész sorozata szükséges ahhoz, hogy egy kicsit is közelebb tudjon kerülni Francescához. Nem sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Az Oscar-jelölt Lasse Hallström (Csokoládé) rendezte ezt a sziporkázó vígjátékot, melyben Casanova élete legnagyobb kalandját éli át: szerelmes lesz. Hallström olyan modern komédiát forgatott Giacomo Casanova életéről, mely teljesen új fényben mutatja a legendás kémet, katonát, írót, filozófust és kalandort. Egyetlen korábbi adaptációban sem láthattuk ennyire emberi közelségből a csábítót, aki mindent megpróbál azért, hogy jobb emberré váljon. Játékos módon keresi a megoldást olyan fontos konfliktusokra, mint az öncélú csábítás és érzékiség, a puszta vágy és a szerelem közötti döntések.

Rendezte:
Lasse Hallström

Forgatókönyv:
Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi

Operatőr:
Oliver Stapleton

Vágó:
Andrew Mondshein

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Heath Ledger, Sienna Miller, Jeremy Irons, Oliver Platt, Lena Olin, Omid Djalili, Stephen Greif, Ken Stott, Osvárt Andrea

Műfaj:
romantikus, vígjáték, kaland

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Gondola Pictures Ltd., Touchstone Pictures, The Mark Gordon Company

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek