Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Candy

Candy

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2006. február 15. (Berlinale)
Amerikai premier: 2006. november 17.
Magyarországi premier: 2007. július 12.

Candy, a gyönyörű fiatal festőnő (Abbie Cornish) halálosan beleszeret a fiatal költőbe, Danbe (Heath Ledger). Szerelmük mámorító, maga a paradicsom, mintha az édenkertben lennének: egyetlen kérdés vet árnyékot boldogságukra: miként tudnák fokozni és mérhetetlenné tenni gyönyörüket?

A korlátlan gyönyörökhöz vezető utat mindketten a heroinban találják meg, ám ez a szenvedély elragadja őket, és épp azt veszítik el, aminek keresésére indultak. Candy ekkor megnyitja álomszerű képzeletének ajtaját, és egy csodálatos világba kalauzol, amely mindenki számára ismerős, akit már elkápráztatott a fantázia birodalma.

Neil Armfield rendező Luke Davies bestselleréből készült filmjében két fiatal egymásba szeret, és vad szenvedélyük kis híján az életükbe kerül.

Rendezte:
Neil Armfield

Forgatókönyv:
Luke Davies regényéből írta Neil Armfield

Operatőr:
Garry Phillips

Vágó:
Dany Cooper

Zene:
Paul Charlier

Szereplők:
Abbie Cornish, Heath Ledger, Geoffrey Rush, Tom Budge

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
108 perc

Ország:
Ausztrália

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. július 13.

"Jó drogos könyvből minőségi junkie-film: erről első körben mindenkinek Danny Boyle Trainspottingja jut eszébe. A Candy vénába fecskendezése után azonban a mozi-addiktok ezt a filmélményt is jó mélyen el fogják raktározni az elméjükben. (...) Ritkán találkozunk ilyen mesterien szerkesztett forgatókönyvvel. Ritmusa magával ragadó; és, mint a jó szkriptek rendesen, vastagon aláhúzza a művészi mondanivaló lényegi momentumait. (...) Vérbeli drogfilm, hiteles és intelligens - és igazi szerelmesfilm, szép és fájdalmas. Ilyen anyaggal bármikor szívesen túladagolnám magam..."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek