Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Camino

Camino

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2008. szeptember 25., San Sebastián Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2010. május 6.

Egy film, amely megrázta Spanyolországot. A 11 éves Camino (Nerea Camacho) szigorú vallásos neveltetést kap anyjától, aki az Opus Dei tagja. A lány éli a kamaszok világát, már-már az első szerelem is feldereng előtte. Ám egy súlyos betegség mozgásképtelenné teszi.

Camino iszonyú fájdalmakat kénytelen átélni, a sokk és a gyógyszerek okozta hallucinációk már összefolynak előtte a valósággal. Mindeközben anyja a tudományos orvoslás helyett a vallási vezetők szavára hallgat, akik szerint lánya szenvedései Isten akarata, ezért nem állhatják útját.

Javier Fesser vizuális világa helyenként már szinte Terry Gilliam fantáziáját idézi, témaválasztásával pedig súlyos tabukhoz nyúlt hozzá. A Da Vinci-kód-ban még egyfajta misztikus szektaként ábrázolt Opus Dei itt a hétköznapi spanyol valóságában jelenik meg, hiszen nem elképzelt regényhősök, hanem hús-vér emberek alkotják, akiknek életvitelét mások számára érthetetlen szigorú vallási tanok szabják meg. A film szerte a világban 18 különböző díjat nyert a fesztiválokon, és 5 további jelöléssel büszkélkedhet.

Rendezte:
Javier Fesser

Forgatókönyv:
Javier Fesser

Operatőr:
Alex Catalán

Vágó:
Javier Fesser

Zene:
Rafael Arnau

Szereplők:
Nerea Camacho, Carme Elias, Mariano Venancio, Manuela Vellés, Lola Casamayor, Ana Gracia, Pepe Ocio, Jordi Dauder

Műfaj:
dráma

Játékidő:
143 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
Mediapro, Películas Pendelton

Hazai moziforgalmazó:
Filmklikk Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek