Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

C.R.A.Z.Y.

C.R.A.Z.Y.

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. május 27. (Kanada)
Magyarországi premier: 2006. július 13.

Akinek nem karácsonykor van a születésnapja, az nem tudja átérezni azt az életen át tartó mélabút (vagy nevezzük bátran dühnek), amit a karácsonyi és a születésnapi ajándékok egymásba mosódása okoz. Legalább a csomagolópapír lenne kétféle!

1960. december 25-én megszületik Zac Beaulieu, egy átlagos kertváros átlagos családjába negyedik fiúgyermekként, egy mélyen szeretõ anya és egy fiaira végtelenül büszke apa óvó karjaiba. Zac legkisebb fiúként az apja kedvence lesz, közös kocsikázásaik, titkos nassolásaik legszebb gyermekkori élményeivé válnak. Ám korán kiderül, hogy Zac Beaulieu más, mint a többiek, különös egyénisége akaratán kívül indít el egy törésvonalat kettejük kapcsolatában.

Az évek telnek, a kamaszkori lázadásokat a Pink Floyd, a Rolling Stones és David Bowie zenéje röpíti a szárnyán. Zac élete pedig folyamatos útkeresés. Ugyanolyan erõvel akarja saját magát, a vágyait és identitását megtalálni, mint amilyen kétségbeesetten próbál megfelelni az apjának. Egy hétköznapi család életén keresztül az emberi lélek legmélyére látunk, ahol a kisszerű és a felemelően magasztos jellemvonások egymás mellett élnek.

Jean-Marc Vallée rendező lebilincselő filmjében a humor, a zene és az érzelmek forgatagából kiemelkedik az emberi természet, a maga ellentmondásokkal teli mivoltában.

Rendezte:
Jean-Marc Vallée

Forgatókönyv:
Jean-Marc Vallée és Francois Boulay

Operatőr:
Pierre Mignot

Vágó:
Paul Jutras

Zene:
David Bowie

Szereplők:
Marc-André Grondin, Danielle Proulx, Pierre-Luc Brillant, Maxime Tremblay, Alex Gravel, Johanne Lebrun, Francis Ducharme

Műfaj:
dráma

Játékidő:
127 perc

Ország:
Kanada

Gyártó:
Cirrus Communications, Crazy Films, Gateno Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek