Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bújócska

Hide and Seek

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. január 28.
Magyarországi premier: 2005. február 24.
Magyarországi DVD premier: 2005. július 5.

Egy családanya tragikus halála borzasztó űrt tud hagyni maga után. A nemrégiben megözvegyült pszichiáter, Dr. David Callaway (Robert De Niro) kilencéves kislányával, Emily-vel (Dakota Fanning) együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen távozásán. Emily azonban képtelen feldolgozni a történteket. Apja megkéri egykori tanítványát, Katherine-t (Famke Janssen), hogy segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak megérteni azt, ami megérthetetlen.

Több hónapos (hiábavaló) kezelés után aztán a csonka család úgy dönt, az újrakezdés reményében New York zajából egy csendes kisvárosba költöznek át. Ám ettől sem fordul semmi jobbra, sőt! Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja, Charlie társaságában, hogy vele ossza meg a bánatát. Az igazi bajok aztán akkor kezdődnek, mikor Charlie mind bizarrabb dolgokra veszi rá Emily-t, miközben élvezettel játssza halálos játékait…

De Niro - úgy látszik - a Godsend után is marad a thrillereknél, ám a Bújócska határozottabban biztatóbb. A John Polson (Fullasztó ölelés) rendezésében készült film forgatása még 2003. novemberében kezdődött, ám De Niro prosztatarákja miatt csak a következő év márciusában folytatódhattak a munkálatok.

Rendezte:
John Polson

Forgatókönyv:
Ari Schlossberg

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Jeffrey Ford

Zene:
John Ottman

Szereplők:
Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue, Dylan Baker, Robert John Burke, Amy Irving, Melissa Leo

Műfaj:
thriller, horror

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. március 4.

"Vidékre költözöm, a kertem öntözöm, énekli Charlie, de Niro a kertészkedés helyett inkább a lánya körüli megfejthetetlen rejtélynek próbál nyomára jutni a nézővel együtt."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek