Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

Bridget Jones: The Edge of Reason

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. november 12.
Magyarországi premier: 2004. november 11.
Magyarországi DVD premier: 2005. március 23.

A Bridget Jones naplójából készült második film négy héttel az első rész története után veszi fel a sztori folytatásának fonalát. A csak cseppnyit túlsúlyos Bridget kisasszony (Renée Zellweger) immár - az első rész finiséből kifolyólag - Mark Darcy-val (Colin Firth) jár, ám nem érzi olyan jól magát, ahogy epekedő álmaiban áhítozta. Ráadásul arra is rá kell ébrednie, hogy párja bizony konzervatív szavazó, sőt, mindezek tetejében - szokás szerint - új főnökével is meggyűlik a baja.

És ha ezek még mindig nem lennének bőven elegendőek, Bridget-re élete legszörnyűbb nyaralása vár. Ugyan búfelejtőként utazik Thaiföldre, ám vakáció helyett csak a problémák halmozódnak, amikor egy ottani börtönbe kerül, és nem úgy néz ki, hogy az elkövetkező néhány évben sikerül szabadulnia onnan. S ha Mark Darcy nem lenne, talán még ma is ott ülne…

A világ legnépszerűbb szinglije a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-ben ugyan már nincsen társ nélkül, de szinte ugyanaz a lány marad, mint az első filmben. Továbbra is folyamatosan számolgatja az alkoholegységeket, a kalóriákat és az elszívott cigarettákat. Sokat kocog, sokat mosolyog, hol Darcy karjaiban van, hol egykori főnöke, Daniel Cleaver-ében (Hugh Grant). Szokás szerint nemegyszer kerül kínos helyzetbe, például akkor suttog pikáns szerelmi vallomást Darcy fülébe, mikor az egy értekezleten ül a mexikói nagykövettel és az Amnesty International elnökével, és a telefon ki van hangosítva.

A Bridget Jones naplójának folytatásában minden régi szereplő újra felbukkan, ám immár új rendező, Beeban Kidron (Érzelmek hullámain; Wong Foo, kösz mindent, Julie Newmar!) irányítása alatt. A forgatókönyv megírásában ezúttal is közreműködött az eredeti regény szerzője, Helen Fielding, valamint a 100%-osan romantikus töltetű filmjeiről ismert Richard Curtis (Négy esküvő és egy temetés, Sztárom a párom, Igazából szerelem). Épp ezért remélhető, hogy a 70 millió dolláros költségvetésű film minden perce laktató kalóriákat ér majd.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Beeban Kidron

Forgatókönyv:
Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis és Adam Brooks

Operatőr:
Adrian Biddle

Vágó:
Greg Hayden

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Jacinda Barrett, Morne Botes, Jim Broadbent, James Callis, William Gaunt, Shirley Henderson, Andrew Houghton, Sally Phillips, Gemma Jones, Lucy Joyce, Catherine Russell

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
108 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Working Title Films/Universal Pictures/Miramax Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek