Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit of Glorious Nat

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. november 3.
Magyarországi premier: 2006. november 2.
Magyarországi DVD premier: 2007. március 28.

Borat (Sacha Baron Cohen) őrült. Borat elviselhetetlen, tolakodó, buta és nagyképű. Helyesbítünk: Borat szép, férfias, büszke, szexuális teljesítőképessége irigylésre méltó, és tombol benne a tudásvágy.

A Kazah Kulturális Minisztérium a helyi “sztárriportert” Amerikába küldi. Abban bíznak, hogy népük hű fia kiszagolja, mi hiányzik még náluk a határtalan jóléthez és a nagyhatalmi státuszhoz. A víg kazah férfi mindent el is követ, hogy jól végezze a munkáját. Megérkezik Amerikába, és igyekszik tanulni, interjúkat készíteni. A fontosabb leckék: gyorsétkezdék, gyors nők, kaják, piák, autók és újabb nők. Meg újabb kaják. És még újabb nők.

Hogy eközben semmit nem tanul, csak megbotránkoztatja, zavarba hozza és halálra rémíti Amerikát, az csöppet sem érdekli: elvégre az igazi kazah férfi szereti magát nagyon jól érezni…

Az Ali G karakterét már egyszer sikeresen tévéből mozira adaptáló egyszemélyes hadsereg, Sacha Baron Cohen most másik népszerű karakterét küldi a filmszínházakba, a kazah kormány nagy bánatára.

Rendezte:
Larry Charles

Forgatókönyv:
Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Peter Baynham, Dan Mazer, és Todd Phillips

Operatőr:
Luke Geissbuhler és Anthony Ha

Vágó:
Craig Alpert, Peter Teschner, James Thomas

Zene:
Erran Baron Cohen

Szereplők:
Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Pamela Anderson

Műfaj:
vígjáték, áldokumentumfilm

Játékidő:
84 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. november 6.

"Ami az amerikai életstílusban vagy ikonokban alkalmas arra, hogy karikatúrát készítsenek róla, az bizony nem is marad érintetlen. (...) Mivel egy poént sem szeretnénk lelőni, legyen elég annyi, hogy a Borat által megismert Egyesült Államok: rikítóan meleg és bántóan homofób, agresszíven feminista és ordítóan szexista, nagypofájúan feka és botrányosan rasszista, déliesen tahó és középnyugatiasan sznob – mindez a teljesség igénye nélkül. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek