Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bolondos dallamok: Újra bevetésen

Looney Tunes: Back in Actions

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. november 14.
Magyarországi premier: 2003. december 11.

Dávid kontra Góliát. Muhammad Ali kontra Joe Frazier. Britney Spears kontra Justin Timberlake. Mindez smafu ama egetrengető, csontmángorló, réparopogtató, üllődobáló, farktoll-tizedelő víg ratatacsimbummhoz képest, ami esetünkben nem egyéb, mint… Nyúl kontra Kacsa.

Tapsi Hapsi (Bor Zoltán hangján) és Dodó Kacsa (Balázs Péter hangján), a Warner Brothers két sztárja ismét egymás ellen fenik a fogukat, illetve csőrüket. Dodó, torkig lévén már másodhegedűs státuszával Tapsi oldalán, úgy határoz, hogy örökre búcsút vesz a Stúdiótól. Elhatározásához Kate Houghton, a humorszegény Komédiaügyi Alelnök (Jenna Elgman) is hozzájárul, amennyiben felbontja Dodó szerződését, és utasítja DJ Drake-et (Brendan Fraser), a WB biztonsági őrét és reménybeli kaszkadőrét, hogy csípje nyakon a Kacsát, és kísérje ki a stúdió területéről. (Más szóval, Dodót páros lábbal kirúgják, ebrúd helyett ezúttal kacsarudat használva a menesztéshez.)

Ott áll hát a jó barát, a hőssegéd, mégpedig hős nélkül. Aggodalomra azonban semmi ok: Dodó pillanatok alatt szövetségre lép DJ-vel, és fütyül arra, hogy az illetőnek ínyére van-e a dolog, vagy sem. Következésképpen Dodó “képben” van, amikor DJ rádöbben, hogy nemzetközi kémszerepei kapcsán elhíresült filmsztár papája, Damian Drake (Timothy Dalton) a szürke mindennapokban is nemzetközi kém.

Azonban az is kiderül, hogy a rettenetes hírű Acme Nagyvállalat vezetője, a gyalázatos Mr. Chairman (Steve Martin) éppen elrabolta a kedves papát. Úgy tűnik, Damian tud valamit a titokzatos és varázserejű Kék Maki gyémántról, és Mr. Chairman mindent megtesz majd, hogy karmai közé kapja a drágakövet. DJ azonnal útnak indul, hogy felkutassa a gyémántot, megpróbálván megelőzni a sötét lelkű Acme-bérenceket, és ezáltal megmenteni a világot a Gonosztól. Dodó Kacsa természetesen árnyként kíséri minden lépését.

A két kéminasnak fogalma sincs, hogy Kate és Tapsi is a nyomukban van. A stúdió fejesei ugyanis úgy döntöttek, a nyúlnak mégis szüksége van partnerre, és Kate állása forog kockán, ha nem tudja visszacsalogatni Dodót a platókra. A gyémánt utáni hajsza során a négyesfogat bejárja a nagyvilágot. Persze jó néhány titkos ügynök is útjukba akad, mint például a Handabandi csillogó-villogó Las Vegas-i kaszinójában fellépő táncosnő, Dusty Tails (Heather Loclear), vagy a szigorúnak látszó, ám aranyszívű Anya, aki féltő gonddal őrködik a szupertitkos 52-es Körzet különböző földönkívüli lakói fölött…

Rendezte:
Joe Dante

Forgatókönyv:
Larry Doyle

Operatőr:
Dean Cundey

Vágó:
Marshall Harvey

Zene:
John Frizzell és Jerry Goldsmith

Szereplők:
Brendan Fraser, Jenna Elfman, Steve Martin, Timothy Dalton, Heather Locklear, Joan Cusack

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek