Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Blueberry - A fejvadász

Blueberry

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. február 11. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2005. április 28.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 9.

A tizenéves Mike Blueberry az 1870-es években települ át Luisianából a délnyugatra. Érkezését követően nem sokkal összetűzésbe kerül egy helyi rosszfiúval, Wallace Sebastian Blounttal. A csetepaté során Mike szerelme, a prostituált Madeleine életét veszti, a sebesült fiú pedig elmenekül a városból. Életét egy indiánok törzsnek köszönheti, akik rátalálnak, és befogadják maguk közé.

Évekkel később Blueberry visszatér a fehérek világába, ő lesz Palomitó város seriffje. Egy nap a helyi italmérésben verekedés robban ki, a bajkeverők egyikéről, Prositról pedig kiderül: valójában Werner Amadeus von Luckner báró, aki már sok ellenséget szerzett magának. Ráadásul von Luckner birtokában van egy puska, amely egy halott helybelié volt - Prosit első számú gyanúsítottá lép elő a gyilkosság ügyében. Az emberek felháborodottan meg akarják lincselni a bárót, de Blueberry megmenti őt, hogy átadhassa két fejvadásznak. Prositnak azonban sikerül egérutat nyernie.

Majd felbukkan a városkában a halottnak hitt Wallace, oldalán a szintén nem patyolattiszta multú, gazdag Sullivannel. A két férfi betársul Prosithoz, együtt szervezik a nagy aranyrablást. Az éber Blueberry természetesen tudomást szerez Wallace-ék tervéről. Jól tudja, hogy az indiánok kincseit egy rejtélyes szellem őrzi. Runi, sámán “fivére” segít neki, aki különleges képességekkel ruházza fel, amelyek segítségével élőkkel és holtakkal egyaránt szembeszállhat…

Jan Kounen, a Dobermann rendezője készítette el a sikeres francia képregény filmadaptációját, 37 millió eurós költségvetésből, mexikói és spanyol helyszíneken.

Rendezte:
Jan Kounen

Forgatókönyv:
Jean-Michel Charlier képregénye alapján: Cassidy Pope

Operatőr:
Tetsuo Nagata

Vágó:
Bénédicte Brunet és Joel Jacovella

Zene:
Jean-Jacques Hertz és Francois Roy

Szereplők:
Vincent Cassel, Juliette Lewis, Michael Madsen, Ernest Borgnine, Hugh O'Conor, Eddie Izzard, Djimon Hounsou, Colm Meaney, Tchéky Karyo

Műfaj:
kaland, western

Játékidő:
124 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
La Petite Reine, UGC Images, TF1 Films Productions, 120 Films

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek