Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Blue Valentine

Blue Valentine

Nem láttuk.
80% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2010. január 24., Sundance Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. december 29.
Magyarországi premier: 2011. augusztus 18.

Dean (Ryan Gosling) és Cindy (Michelle Williams) fiatal, munkásosztálybeli házaspár: a férfi jelenleg festőként dolgozik, míg a nő ápoló egy klinikán, ráadásul kislányuk is van már, Frankie (Faith Wladyka). Csupán néhány éves kapcsolatuk ellenére már mindkettejüket jócskán sújtotta az élet, és ezek a tapasztalatok hajtották bele végül őket a házasságba.

A csonka családból származó Dean lemorzsolódott a középiskolából, ahol sosem tapasztalhatta meg igazán, milyen is egy valódi anya. El nem tudta volna magát képzelni egy házasságban, vagy hogy családja legyen, annak ellenére, hogy első látásra beleszeretett Cindy-be. Jelenlegi munkáján kívül semmilyen komolyabb ambíció nem hajtja. Amit élvez, hogy reggel 8-kor simán lehajthat egy sört anélkül, hogy az befolyással lenne a munkájára.

Ezzel szemben Cindy hisz abban, hogy az életében sokkal több potenciál van, mint amennyit kiaknáz belőle. Ő szintén egy működésképtelen családból érkezett, ahol a nyomát sem tapasztalta apja és anyja részéről a harmonikus házasságnak és a családi életnek.

Derek Cianfrance filmje a 2010-es Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol a Zsűri Nagydíjára jelölték, Michelle Williams pedig Oscar-jelölést kapott a legjobb női főszereplő kategóriájában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Derek Cianfrance

Forgatókönyv:
Derek Cianfrance, Joey Curtis

Operatőr:
Andrij Parekh

Vágó:
Jim Helton, Ron Patane

Zene:
Grizzly Bear

Szereplők:
Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman, Faith Wladyka, Mike Vogel, Marshall Johnson, Jen Jones

Műfaj:
dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Hunting Lane Films, Silverwood Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek