Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

BloodRayne

BloodRayne

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. október 23. (Austin-i Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2006. január 6.
Magyarországi premier: 2006. július 27.
Magyarországi DVD premier: 2006. november 8.

A XVIII. században járunk Romániában, ahol Rayne (Kristanna Loken), egy fiatal dhampir (félig ember, félig vámpír) - aki bár hajlamos megrészegülni a vértől, mégis emberi bűntudat kínozza - igyekszik bosszút állni az anyja elleni erőszakért és gyilkosságért, amelyet saját apja, a Vámpírkirály Kagan (Ben Kingsley) követett el.

Rayne-t árvaságra jutása arra kényszeríti, hogy egy bizarr cirkuszban keressen menedéket, az egyetlen olyan helyen, ahol abnormális képességei nem szúrnak szemet senkinek. Rayne aztán azon az éjen fedezi fel valódi adottságait, mikor a cirkusz erős embere elleni védekezésként először kóstol emberi vért. A kínzó vérszomj és új személyisége miatti gyötrődéstől a lány átalakul BloodRayne-né, hogy ártatlan életek kioltását elutasítva vámpírok véréből táplálkozzon.

Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságból jött Sebastian (Matthew Davis) és Vladimir (Michael Madsen) ráveszik BloodRayne-t, hogy csatlakozzon hozzájuk, és együtt kíséreljék meg elpusztítani a világ leggonoszabb és legerősebb vámpírját, Rayne apját, Kagan-t. A lánynak igyekeznie kell megtalálni a három talizmán-szervet: egy szívet, egy szemet és egy bordát, melyeket egyik őse, Beliar munkált meg, s melyekre Kagan is feni a fogát. A talizmánok a birtoklójának akkora hatalmat biztosítanak, amely elegendő ahhoz, hogy a földön mindörökké uralmat gyakoroljon a vámpírok felett…

A film a Bloodrayne című számítógépes játék első részének történetét követi nyomon (a folytatás 2004 végén jelent meg) Uwe Boll rendezésében, aki kimondottan hasonszőrű PC-s programok adaptálására specializálta magát (House of the Dead, Alone in the Dark, 2006-ban pedig jön a Far Cry).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Uwe Boll

Forgatókönyv:
Guinevere Turner

Operatőr:
Mathias és Michael Neumann

Zene:
Henning Lohner

Szereplők:
Kristanna Loken, Michael Madsen, Matthew Davis, Michelle Rodriguez, Ben Kingsley, Geraldine Chaplin, Udo Kier, Meat Loaf, Michael Paré, Billy Zane

Műfaj:
horror, fantasy

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Brightlight Pictures Inc., Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG, Herold Productions

Hazai moziforgalmazó:
Paradigma Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek