Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bizonyítás

Proof

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. szeptember 16.
Magyarországi premier: 2006. február 23.
Magyarországi DVD premier: 2006. szeptember 20.

Robertet (Anthony Hopkins) valaha egy csodálatos elmével megáldott matematikaprofesszorként ismerték. Ám az idők sajnos változnak. Robert most a halálos ágyán fekszik, és egykori briliáns agyát feledve lassan kezdi elhagyni a józan ítélőképesség.

Lánya, Catherine (Gwyneth Paltrow) és egyik volt tanítványa, Hal (Jake Gyllenhaal) közösen kutatnak kétségbeesve az őrület határán lavírozó öregember jegyzetei között egy utolsó szalmaszál után, amelyet megragadva talán még visszacsempészhetnek Robert elméje öröknek hitt ragyogásából egy szikrányit, mielőtt túl késő lesz.

David Auburn Pulitzer-díjas színpadi drámájából John Madden (Corelli kapitány mandolinja, Szerelmes Shakespeare) rendezett kamaradarabot a zseniális Sir Anthony Hopkins-szal (Nagy Sándor, a hódító, Szégyenfolt) és Gwyneth Paltrow-val (Sky kapitány és a Holnap világa) a főszerepben, aki egykor a londoni West End színpadán eljátszotta már Catherine szerepét.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
John Madden

Forgatókönyv:
David Auburn színműve nyomán David Auburn és Rebecca Miller

Operatőr:
Alwin H. Kuchler

Zene:
Stephen Warbeck

Szereplők:
Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Hope Davis, Jake Gyllenhaal, Gary Houston, Anne Wittman, Leland Burnett

Műfaj:
dráma

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Hart-Sharp Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. február 20.

"Egy hétköznapi család legintimebb szféráiba kalauzol el John Madden legfrissebb rendezése. Érdekes történet elevenedik meg előttünk szeretetről, önfeláldozásról, megbocsátásról, de mindenek előtt a zseniségről, és a legtitkosabb félelmünkről: az átöröklődésről. Az alkotók saját fertőzött, fémes ízű mindennapjainkban vájkálnak, ahol egy fiatal lány, minden külső körülményre fittyet hányva szeretné megmenteni haldokló édesapját. El is érik céljukat, és olykor zavaró mesterkéltsége, enyhe giccse ellenére tanulságos, szép filmet kapunk a pénzünkért. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek