Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Birtokviszony

The Safety of Objects

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. március 7.
Magyarországi premier: 2003. július 3.
Magyarországi DVD premier: 2004. március 3.

Egy idillikusnak tűnő amerikai kertvárosban négy család élete fonódik össze. A kómában fekvő Paul Goldot (Joshua Jackson) édesanyja, Esther Gold (Glenn Close) ápolja, s közben akaratlanul eltávolodik férjétől és tinédzserkorú lányától, Julie-től (Jessica Campbell).

Jim Train (Dermot Mulroney) hivatását tekintve ügyvéd, s intimebb kapcsolatban van a munkájával, mint saját feleségével, Susannel (Moira Kelly), aki válaszképpen úgy dönt, hogy nélküle rendezi el új életüket. Fiuk, Jake (Alex House) nehezen leplezi bimbózó kapcsolatát húga harminc centis babájával, Tanival, akit imád. Paul egykori szerelme, Annette Jennings (Patricia Clarkson) egy zűrös válás kellős közepén próbálja fenntartani magát és fillérekből felnevelni gyerekeit, Samet és Rayanne-t.

A férjét és banális mindennapjait megunt Helen Christianson (Mary Kay Place) olyasvalamire, vagy valakire vágyik, aki újra pezsgést hozna az életébe. Négy nap leforgása alatt Esther benevez egy versenyre, hogy autót nyerjen a lányának; az agyonhajszolt és frusztrált Jim lóg a munkahelyéről, és segít neki a főnyeremény megszerzésében; Jake néhány igaz barát kedvéért eldobja Tani babát; amikor Randy (Timothy Olyphant) belép Sam életébe, Annette visszaköveteli a sajátját, Helen pedig felfedezi, hogy mégsem cserélné fel semmivel azt, ami otthon várja.

Rendezte:
Rose Troche

Forgatókönyv:
A.M. Homes regénye alapján: Rose Troche

Operatőr:
Enrique Chediak

Vágó:
Geraldine Peroni

Zene:
Embozik és Bullet

Szereplők:
Glenn Close, Dermot Mulroney, Jessica Campbell, Patricia Clarkson, Moira Kelly, Joshua Jackson, Timothy Olyphant, Mary Kay Place

Műfaj:
dráma

Játékidő:
121 perc

Ország:
Nagy-Britannia, USA

Gyártó:
Clear Blue Sky Productions, Renaissance Films, Infilm

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek