Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bibliotheque Pascal

90% / 2 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Ősbemutató: 41. Magyar Filmszemle
Magyarországi premier: 2010. március 18.

Mona Paparu magyar nemzetiségű román állampolgár. A Fekete-tenger partján megismerkedik egy szökött fegyenccel, aki túszként fogva tartja. Viorel műveletlen, ostoba fickó, de gazdag képzelete és egyszerű érzelmei hatással vannak a lányra. Az éjszakát együtt töltik, de a rendőrség másnap kioltja a menekülni próbáló Viorel életét.  Mona és Viorel kapcsolatának gyümölcse egy leánygyermek, akit Mona Vioricának keresztel. 

Mona egyedül neveli hároméves kislányát, és vásári bábelőadásokkal tartja el magát. Az egyik előadáson találkozik édesapjával, Gigi Paparuval, akit évek óta nem látott.  Paparu megkéri Monát, hogy kísérje el őt Németországba, ahová egy műtétre kell utaznia. Mona rááll, Vioricát pedig távoli rokonára, Rodica jósnőre bízza. 

Amikor megérkeznek egy németországi állomásra, kiderül, hogy Paparu valójában prostituáltakkal kereskedik, és hogy lerója tartozását két veszélyes emberkereskedőnek, otthagyja nekik Monát, aki végül Angliába kerül egy bizonyos Pascalhoz, a Bibliotheque Pascal nevű irodalmi kávéháznak álcázott bordélyház tulajdonosához. 

Eközben a gyámhatóság elveszi a nagynénitől a kislányt. Amikor Mona végül visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film Mona Paparu beszámolója: utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának története.

Rendezte:
Hajdu Szabolcs

Forgatókönyv:
Hajdu Szabolcs

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Politzer Péter

Zene:
Bumt Friedmann, Atom, Flanger

Szereplők:
Török-Illyés Orsolya, Oana Pellea, Razvan Vasilescu, Andi Vasluianu, Shamgar Amram, Mihai Constantin, Hajdu Lujza, Ion Sapdaru

Műfaj:
dráma

Játékidő:
111 perc

Ország:
Magyarország, Németország

Gyártó:
Filmpartners, Katapult Film

Hazai moziforgalmazó:
Szuez Film Kft.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek