Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Belleville randevú - a francia rémes

Belleville Rendez-Vous

80% / 1 szerkesztő
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. november 26.
Magyarországi premier: 2004. május 6.

Champion mélabús, vézna kisfiú, akit nagymamája, Madame Souza nevel. Kedvetlen gyermekkorában egyetlen társa Bruno, a nem túl szép, sőt ronda és mafla kutya. Mikor a mókás Souza mama felismeri, hogy a fiúcskát kizárólag a biciklik érdeklik, megajándékozza őt eggyel. A kezdeti örömöt hamar szigorú szellemű edzőgyakorlatok váltják fel - a bicegő idős hölgy esernyővel a kezében, síppal a szájában dirigál.

Az évek múlásával Champion a biciklizés nagymesterévé válik, olyannyira, hogy egy napon elindul a híres Tour de France-on. A verseny alatt azonban két, feketébe öltözött, titokzatos férfi elrabolja őt. Nincs mit tenni, Madame Souza és hűséges kutyája, Bruno Champion keresésére indulnak.

A nyomok az óceánhoz vezetnek, így hát vízibiciklivel könnyedén átszelik azt. A túlparton egy nagyvárosban találják magukat, melynek neve Belleville. Itt találkoznak a Belleville-i zenészhölgyek triójával, az 1930-as évekbeli Music Hall hajdani különc sztárjaival, akik különleges, elsősorban - sőt, mindig - békából készült eledeleken élnek, s a porszívótól, biciklikeréktől és hűtőszekrénytől kezdve szinte mindent képesek hangszerként megszólaltatni. A három hölgy elhatározza, hogy segítő kezet nyújt Madam Souzának és Brunónak a francia maffia ellen folytatott ádáz küzdelmükben.

Rendezte:
Sylvain Chomet

Forgatókönyv:
Sylvain Chomet

Vágó:
Dominique Brune, Chantal Colibert Brunner és Dominique Lefever

Zene:
Mathieu Chedid

Eredeti hangok:
Michčle Caucheteux (hang), Jean-Claude Donda (hang), Michel Robin (hang), Béatrice Bonifassi (énekhang), Lina Boudreault (hang)

Műfaj:
animációs, vígjáték

Játékidő:
80 perc

Ország:
francia-belga-kanadai-brit

Gyártó:
BBC Worldwide, Canadian Cable Industry, Canal+, France 3 Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek