Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Beetlejuice

Beetlejuice

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 1988. március 29., New York
Amerikai premier: 1988. március 30.
Magyarországi DVD premier: 2010. augusztus 25.

Mit tehet egy újdonsült szellempár (Geena Davis és Alec Baldwin), amikor csinos New England-i otthonukba, amelyet még élőként laktak, felvágós New York-i yuppie-k költöznek? A megoldás: “bioördögűző”-t bérelnek, akinek az lenne a feladata, hogy elriassza a hívatlan betolakodókat.

Csakhogy egykettőre kiderül, hogy rossz lóra tettek, ugyanis Tim Burton filmjének címszereplője, “a Michael Keaton megformálta Beetlejuice a szellemfilmek történetének legeszelősebb, legzakkantabb figurája” (The Village Voice). Ebben és a Tisztán és józanul című filmben nyújtott alakításáért Keaton 1988-ban elnyerte az Amerikai Filmkritikusok Szövetsége díját a legjobb férfi főszereplő kategóriájában.

A feledhetetlen élményhez ugyanakkor a további szereplők, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jeffrey Jones és Sylvia Sidney kiváló játéka, a pazar látványvilág, a Harry Belafonte által előadott dalok és az Oscar-díjjal kitüntetett smink is hozzájárulnak.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Tim Burton

Forgatókönyv:
Michael McDowell és Warren Skaaren

Operatőr:
Thomas E. Ackerman

Vágó:
Jane Kurson

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Michael Keaton, Alec Baldwin, Geena Davis, Winona Ryder, Annie McEnroe, Maurice Page, Hugo Stanger, Rachel Mittelman, Catherine O'Hara

Műfaj:
vígjáték, fantasy

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
The Geffen Company

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek