Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Beavatás

The Recruit

Nem láttuk.
60% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2003. január 31.
Magyarországi premier: 2003. április 17.

Mindenki tudja, hogy manapság már nem a tankok és a hadihajók védenek meg egy országot, hanem a titkosügynökei. A CIA a védelem első vonala; ügynökei napi huszonnégy órás, évi 365 napos riadókészültségben élnek.

James Clayton (Colin Farrell) a kiképzőközpont legkitűnőbb diákja, és Walter Burke (Al Pacino) már túl öreg róka ahhoz, hogy egy ilyen tehetséges kezdőt hagyjon kicsúszni a markából. Ráveszi a srácot, hogy legyen a tanítványa - de ahhoz, hogy teljes jogkörű ügynök lehessen, előbb túl kell élnie a kiképzést, melynek során a zöldfülűekből okos és veszélyes hadigépek válnak.

James lassacskán arra is rájön, hogy az ő kiképzése más, mint a többieké. Amiről azt hitte, iskola, az igazából már az első bevetés. Akikről azt hitte, a társai, talán az ellenségei. Amikor minden bizonytalan, csupán egy valami marad igaz; az első lecke, amit a CIA-nél megtanult: “Ne bízz senkiben! Senki sem az, aminek látszik!”

Fennállása óta először a CIA megnyitja kapuit, és bepillantást enged működésének néhány olyan részletébe, amelyet eddig hétpecsétes titokként kezelt. Láthatjuk, hogyan toborozza az Ügynökség az újoncokat, és miként tanítja meg őket az életben maradás művészetére a kémek és ügynökök sötét, titkokkal és veszélyekkel terhes világában.

Rendezte:
Roger Donaldson

Forgatókönyv:
Mitch Glazer, Kurt Wimmer és Roger Towne

Operatőr:
Stuart Dryburgh

Vágó:
David Rosenbloom

Zene:
Klaus Badelt

Szereplők:
Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht, Kenneth Mitchell

Műfaj:
thriller

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek