Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Bazi nagy görög lagzi

My Big Fat Greek Wedding

80% / 1 szerkesztő
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. február 22.
Magyarországi premier: 2003. január 16.

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.

Toula (Nia Vardalos) 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve lenne végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel.

De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást.

Rendezte:
Joel Zwick

Forgatókönyv:
Nia Vardalos

Operatőr:
Jeff Jur

Vágó:
Mia Goldman

Zene:
Alexander Janko

Szereplők:
Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Joey Fatone, Gia Carides, Louis Mandylor, Bess Meisler, Bruce Gray, Fiona Reid

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Gold Circle Films, HBO

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2003. január 31.

"Nem szerelmes történet, és nem is egy verbális poénokra épülő vígjáték, ami szinte másodlagossá tenné a cselekményt. Azt a görögök létezése teszi másodlagossá, róluk szól, ők a főszereplői, a mozgatórugói mindennek. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek