Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Battle Royale

Batoru rowaiaru

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2000. december 16. - Japán

Japánban az ezredfordulóra a társadalom felett elhatalmasodik az erőszak, óriási mértékben nő a munkanélküliség, és a diákok is fellázadnak az iskolákban. A kormány emiatt megalkot egy új oktatási törvényt: a Battle Royale-t. A törvény szerint évente véletlenszerűen kiválasztanak egy középiskolai osztályt, és a katonaság fegyveres kísérete mellett a diákokat elviszik egy lakatlan szigetre “játszani”. Minden tanuló kap egy hátizsákot, amelyben élelem, víz és valamilyen véletlenszerűen kisorsolt fegyver kap helyet. A fegyver bármi lehet: pisztoly, puska, kés, de akár egy egyszerű hétköznapi használati tárgy is, például egy távcső vagy egy fazék teteje.

Hogy ez még ne legyen elég, a diákokra ráerősítenek egy robbanóanyaggal és detonátorral ellátott nyakörvet, hogy az esetleges szökést is kizárják. Mikor minden tanuló kézhez kapta a felszerelését, kezdődhet a “játék”: meg kell ölniük egymást, amíg végül csak egy diák marad életben! Ám ha a mészárlás megkezdése utáni harmadik napon egynél több résztvevő van életben, akkor nincsen nyertes, a sziget számítógépes központjából távirányítással az összes túlélő nyakörvét felrobbantják. Vajon ki lesz a győztes…?

A veterán rendező, Kinji Fukasaku filmje brutalitása mellett kísérletet tesz, hogy bepillantson a gyermeki lélekbe, szerelembe, hiúságba, bosszúba és irigységbe. A modern Legyek urában nem a természet indukálja az ösztönök és a túlélés harcát, hanem saját embertársaink.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Kinji Fukasaku

Forgatókönyv:
Koushun Takami regényéből Kenta Fukasaku

Operatőr:
Katsumi Yanagishima

Vágó:
Hirohide Abe

Zene:
Masamichi Amano

Szereplők:
Takeshi Kitano, Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Taro Yamamoto, Masanobu Ando, Kou Shibasaki

Műfaj:
horror, akció

Játékidő:
114 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
Battle Royale Prod. Com.

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. november 9.

"Japán játék ultra-brutális jelmezben: nyírjuk ki az osztálytársainkat! Az eminens fegyvert ragad, a stréber feledi emberi mivoltát, csupán a középszerű marad meg annak, aminek született. Csak az én hibám lenne, hogy kevéssé tudom értékelni anélkül, hogy eldobnám az erkölcseimet?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek